4 december 2020

Modern borduren

Toen ik het mooie boek ‘Modern borduren’ van Jennifer Cardenas Riggs onder ogen kreeg, was ik meteen enthousiast, om twee redenen. Om te beginnen is  het een prachtig vormgegeven boek, en ten tweede spreekt het onderwerp me enorm aan. Borduren! En dan ook nog eens op een moderne, eigentijdse manier. 

Borduren

Toen ik een tiener was, ben ik met borduren begonnen. Wekenlang was ik kruissteekjes aan het borduren op borduurlinnen,  heel wat borduurpakketten zijn er doorheen gegaan. Vooral het borduren zelf vond ik fijn, de dingen die ik borduurde belandden meestal ergens in de kast. In dit boek staan een heleboel toffe ideeën voor borduurprojecten die zeker niet achter in je kast zullen belanden, maar die je met plezier kunt dragen of gebruiken. Zo staan er tal van kledingstukken met borduursels in zoals een spijkerbroek, blazer, hoed, topje, trui en nog veel meer. Ook vind je borduurpatronen voor bijvoorbeeld een theedoek, een tafelloper en een notitieboekomslag in het boek. 

De verschillende borduurtechnieken worden duidelijk uitgelegd en ook hoe je de sjablonen die in het boek staan gebruikt. Ook vind je handige informatie over welke materialen en welk gereedschap je nodig hebt.

Ik vond de bloes met kosmische uitstraling die op de cover staat meteen prachtig, de zon, de maan en sterren in één ontwerp. En de kettingsteek die hiervoor gebruikt wordt, ziet er supermooi uit en was nieuw voor mij. Met dit patroon ben ik dus aan de slag gegaan! 

Kleding opleuken

Eerst heb ik het sjabloon overgenomen op de witte bloes. Dat kan gewoon met potlood. Omdat de lichte stof voldoende doorschijnt kun je het ontwerp zo op de stof overnemen. En dan is het een kwestie van borduren over de lijnen van het sjabloon. Je kunt met borduurgaren werken, waarbij je de draad kunt splijten in 6 losse draadjes. Ik heb voor mijn bloes echter borduurgaren van durable gebruikt, dit is garen dat niet gespleten kan worden, en ook heel geschikt voor dit project. Ik ben heel blij met het resultaat, ik vind het echt mooi geworden! En ik kan zeggen dat ik na al die jaren  borduren nog steeds leuk vind. 

Als jij ook zin hebt om (weer) te gaan borduren, dan is dit mooie boek echt een aanrader, voor zowel beginners als ervaren borduursters. Je shopt hier het boek Modern Borduren.

Liefs Heleen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving