21 december 2020

Naai een rimpelrok – Studio Dotter

Bij Studio Dotter vind je alles wat je nodig hebt om zelf de mooiste kledingstukken te maken. Op de website is onder andere een ruim aanbod aan online naaicursussen te vinden. Zo ook de naai een rimpelrok. Daarnaast kun je prachtige stoffen en handige fournituren kopen via de webshop. En zodra de situatie het weer toelaat, zullen de fysieke naaicursussen die Merel van Studio Dotter in Deventer geeft ook weer van start gaan. 

DIY naai een rimpelrok

Voor Happy Handmade Living mocht ik de online cursus ‘Naai een rimpelrok’ van Studio Dotter doen. Super tof! De te gekke stof die ik voor mijn rimpelrok gebruikte is van de nieuwste collectie van See You At Six, de Gilly Flowers viscose, met bijpassende boordstof van hetzelfde merk. Een te gekke stof vind ik.

Online cursus

Voor mij was het de eerste keer dat ik een online naaicursus deed. Een ‘nadeel’ kan zijn dat er geen docent is die even makkelijk mee kan kijken en die je even op weg kan helpen als je vastloopt. Maar je kunt met eventuele vragen altijd terecht op de facebook-groep. Daar komt bij dat Merel stap voor stap super duidelijk uitlegt, aan de hand van uitgebreide filmpjes, hoe je de rimpelrok maakt. Bovendien deelt ze allerlei handige tips en tricks om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Op deze manier werkt een online cursus echt heel fijn heb ik gemerkt.

Stap voor stap

Door zo stapsgewijs te werk te gaan, is dit een prima behapbaar project. In het eerste filmpje krijg je uitleg over de maat van de stof die je nodig hebt voor jouw rok. Vervolgens kun je aan de slag met de voorbereidingen, zoals het knippen van de boordstof.  En dan is het tijd om je rok in elkaar te gaan zetten. Alle handelingen doe je aan de hand van leuke en duidelijke filmpjes. Merel laat op een heel toegankelijke manier zien hoe je alle stappen moet doorlopen. Dat maakt zo’n online cursus extra leuk. 

Ik heb best wat ervaring met het naaien van kleding, maar sommige dingen vind ik nog steeds wel lastig. Zo leek het rimpelen van de stof me nog niet zo makkelijk. Ik had eigenlijk geen idee hoe dat zou moeten. Maar door de uitleg te volgen heb je voor je het weet een stuk stof met rimpeldraden voor je liggen, die dan op ‘magische’ wijze ook nog doen wat je wilt, namelijk rimpels maken in je rok. Dus in no time was het gelukt. Zo leuk! Ook vind ik het altijd weer even puzzelen hoe je een boord op de goede manier aan een kledingstuk maakt. Ik heb wel eens gehad dat hij er binnenstebuiten aan zat. Maar ook hier geldt dat het zo duidelijk verteld en voorgedaan wordt, dat het prima lukt.

En zo heb je in een paar uur tijd een superleuke rok gemaakt. Er zijn nog allerlei variaties op de rok mogelijk: hij kan langer of korter, met meer of minder rimpels, je kunt er zakken in zetten. Merel geeft hiervoor ook nog een aantal suggesties. Ik ga zeker nog zo’n toffe rimpelrok maken! 

Do It Yourself!

Wil jij ook zo’n te gekke rok maken? Om het extra leuk te maken krijg je korting van Studio Dotter op deze cursus. Via deze link kom je op de landingspagina waar je je e-mailadres kunnen achterlaten voor een kortingscode van maar liefst van 20€ op de online cursus ‘Naai een Rimpelrok’: https://studiodotter-onlinecursus.nl/happy-handmade-living-rimpelrok Deze aanbieding is geldig tot 31 januari 2021.

Veel plezier met het maken van je rok!

Liefs, Heleen

2 reacties op “Naai een rimpelrok – Studio Dotter”

  1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

    Een rimpelrok is altijd leuk. Mooi stofje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving