7 mei 2021

DIY macramé krans met droogbloemen

Macrame krans met droogbloemen

Droogbloemen zijn al een poos helemaal hip. Hoe leuk om die bloemen te combineren met macrame! Teuni Klok van @draadliefde schreef een leuke gast DIY-blog voor ons. Zij maakte deze toffe DIY macramé krans met droogbloemen.

Een tijdje heb ik van alle boeketten die ik kocht of kreeg, de bloemen die te drogen zijn eruit gehaald op het moment dat het boeket niet meer zo mooi was. Die gedroogde bloemen heb ik nu verwerkt in deze toffe krans. Als je niet precies weet welke bloemen je kunt drogen zou ik zeggen: probeer het gewoon uit. Je hebt niets te verliezen :)

macrame krans

In deze blog neem ik je stap voor stap mee zodat jij ook zo’n mooie krans kunt maken. Geloof me, het is echt niet zo moeilijk!

Benodigdheden:
 • Een ring met doorsnede van 30 cm
 • Macramé koord triple twist 3 mm (Heartsxxl)
 • Droogbloemen: Eucalyptus, Gipskruid en Limonium (Lamsoor)
 • IJzerdraad
 • Tang
 • Schaar
benodigdheden
We beginnen met het macramé gedeelte.

Meet op welk gedeelte van de ring je wilt bedekken met koord. Bij mij was dat 70 cm. Knip een draad van ruim 9x deze lengte. Leg een knoop in de beide uiteindes van je koord zodat je draad niet gaat rafelen. Leg een lengte van, in mijn geval, 70 cm koord langs de ring. Dit gedeelte is je ‘meeloopdraad’ Daar omheen ga je knopen. Vanaf daar gaan we met het andere draadeind knopen. Dit is je ‘werkdraad’. Maak hier een bolletje van. Anders moet je steeds je hele lange draad door de ring halen. 

 1. Leg je draad om de ring zoals op onderstaande foto.
 2. *Pak je werkdraad steeds vanaf de línkerkant en leg hem óver de ring zodat er een lus ontstaat.
 3. Haal nu de werkdraad vanaf rechts ónder de ring door en óver de lus en trek je draad goed aan*.
 4. Herhaal steeds het gedeelte tussen **. 

Tip: Na een aantal knopen zul je merken dat er vanzelf een draaiing in de werk ontstaat. Dan kun je gewoon je werkdraad onder de ring door halen zodat hij weer aan de linkerkant komt te liggen. En je vandaar uit weer verder kunt knopen.

Nu gaan we verder met het gedeelte van de droogbloemen.

Maak kleine bosjes van ca. 3 takjes met een lengte van 15 cm. Zitten er bloemen of blaadjes onderaan de steel haal deze dan weg tot ca. 2cm vanaf onder. Je begint links bovenaan de ring waar geen macramé koord zit. Wikkel eerst het ijzerdraad een aantal keer om de ring zodat hij goed vast zit. Pak er nu een bosje bij en leg dit op de ring en wikkel het ijzerdraad een aantal keer om het onderste gedeelte van de takjes heen. Je knipt het ijzerdraad niet af. Pak er nu een 2e bosje bij en zet deze een paar cm verderop de ring ook weer vast met het ijzerdraad. Dakpansgewijs zeg maar. Ga zo door totdat het gehele gedeelte, waar geen macramé koord op de ring zit, bedekt is. Knip nu het ijzerdraad af. En klaar is je krans! Ik hoop dat je het net zo leuk vond om te maken als ik!

Succes en natuurlijk veel freubelplezier gewenst met het maken van jouw eigen DIY macramé krans met droogbloemen!

Foto’s en DIY door Teuni Klok

Eén reactie op “DIY macramé krans met droogbloemen”

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Wat een mooie krans! En helemaal mijn kleuren ;-)
  Leuk dat je de DIY deelt met ons.
  Fijne dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving