27 juni 2024

DIY-projecten voor in de slaapkamer

Betaald partnerschap met HEMA

Dat de slaapkamer dé plaats is om tot rust te komen, hoef ik je niet te vertellen, maar waarom zou je daarom niet creatief kunnen zijn met de inrichting? DIY-projecten zijn mogelijk in elke ruimte van je woning, ook de slaapkamer. Nog inspiratie nodig voor stijlvolle en handige accessoires die je zelf kunt maken? Lees verder voor een aantal leuke tips!

De leukste doe-het-zelfprojecten voor de slaapkamer

1. Schilderlijsten van pallets

Pallets en je slaapkamer lijken op het eerste gezicht niet meteen hand in hand te gaan, maar het tegendeel is waar. Zolang je ze maar op de juiste manier gebruikt. Als je een rustieke inrichting nastreeft, gebruik dan bijvoorbeeld het buitenste frame van een houten transportpallet als canvas voor een schilderij, dat je eventueel ook zelf hebt gemaakt. Zo geef je je slaapkamer een creatieve ondertoon en past de decoratie perfect bij je landelijke of rustieke woonstijl!

2. Een spiegel met LED’s

Een gewone spiegel is in de eerste plaats een functionele accessoire in de slaapkamer, maar je kunt er nog veel meer mee doen. Vrolijk een vrijstaande spiegel of de spiegels in je kastdeur op door LED-verlichting aan de rand op te hangen. Als je woonstijl dat toelaat, kan je zelfs LED-lampjes in allemaal verschillende kleuren kiezen. Een heel trendy, maar ook functionele accessoire.

Daarbij kan je bijvoorbeeld de rand van de spiegel in een leuke kleur schilderen of zelfs beplakken met namaakbloemen. Het voordeel van dit DIY-project is dat er voor elke stijl wel een oplossing bestaat, zolang je out of the box denkt. Als bonus betaal je voor een snoer met LED-verlichting helemaal niet zoveel geld.

3. Een bedframe van steigerhout

Ook het bed in je slaapkamer is het perfecte testobject voor een origineel idee of een spontane uitbarsting van creativiteit. Zelf je bedframe bouwen is geen gemakkelijke klus en je hebt er vooral geduld en kennis van zaken voor nodig. Het resultaat is dan wel dat je heerlijk slaapt in een zelfgemaakte beddenbak. Combineer dat met een bijpassend dekbedovertrek 1 persoons of, als je een twijfelaar bed hebt, met een dekbedovertrek 140×200 cm en de uitstraling is compleet.

Steigerhout is een uiterst goede keuze als je zelf je bedframe wilt maken: het is ongelofelijk sterk, past perfect bij een landelijke of rustieke stijl en is gemakkelijk op maat te snijden voor een klein of groot bed. Waarom zou je je bedframe dus nog kopen?

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving