Ik heb een strandsjaal gemaakt :) Voor de lekker zonnige en zomerse dagen! Een sjaal die erg mooi staat en die niet te warm is maar je op wat frissere avonden toch ook warm houdt. Dat komt door het mooie materiaal…

De sjaal zelf heb ik gemaakt van het mooie Katia Big Ribbon garen, het is luchtig, maar door de brede platte draad ook erg stoer! Ik heb de sjaal gebreid op naalden 15 mm en ben begonnen met 3 steken, waarna ik iedere toer aan beide zijde 1 steek heb gemeerderd. Zo krijgt de sjaal een heel mooi rond verloop en staat hij extra vrouwelijk als je hem draagt!

De sjaal draagt heerlijk om de schouders, maar kan ook heel goed als pareo gebruikt worden voor bijv. op het strand of bij het zwembad. Je knoopt hem gemakkelijk om je middel en de franjes dansen met je mee :) Ik heb totaal 4 bollen Big Ribbon gebruikt, als laatste heb ik een rand vasten om de sjaal heen gehaakt voor een mooi strakke afwerking.

De franjes maakte ik van heel speciaal garen…Knit collage garen om precies te zijn. Dit garen is lekker druk en aanwezig omdat er ook leuke kwastjes tussen zitten en doordat ik het alleen voor de franjes gebruik is het een perfecte combi met het effen garen. Het geeft de sjaal echt een zomerse look en ze wapperen zo leuk in de wind.

Het Knit collage garen komt uit Amerika en is ook echt iets bijzonders om mee te werken. Ze gaan erg mee met de trends en maken vooral exclusieve ontwerpen. Neem gerust een kijkje op de website, want er is veel inspiratie te vinden! Ik ben helemaal weg van het resultaat en krijg meteen zin in avonden buiten zitten en strandwandelingen :) Omdat het garen lekker grof is heb je de sjaal snel gemaakt en je kunt natuurlijk alle kleuren combi’s maken die je maar wilt.

Doordat het garen wat zwaarder is blijft hij goed op z’n plek. Je kunt hem dus ook op de fiets dragen of met wandelen, niets zo vervelend als een sjaal die steeds afvalt. Maar deze blijft mooi in vorm en staat prachtig! Ik hoop dat jullie hem ook leuk vinden en wens je een hele fijne zaterdag! Mijn mams is vandaag jarig dus wij gaan zo feestvieren :)

Veel liefs,

Lisanne

15 reacties op “Strand sjaal breien..!”

 1. leuke sjaal en die kleur wauw, gefeliciteerd met jullie moeder, fijne verjaardag
  liefs mingle-mangle

 2. Wat een gave kleur!
  En gefeliciteerd met je moeder! :D

  Groetjes, Marjolein

 3. Shirley schreef:

  Hartstikke leuk weer Lisanne!

  Liefs, Shirley :)

 4. mie schreef:

  ja, da’s een mooike! En ook supermooi materiaal!

 5. Caroline schreef:

  Van harte gefeliciteerd met je moeder!
  Leuke sjaal……weer eens heel wat anders dan een gehaakte ☺.
  Gezellig weekend gewenst.

  Lieve groet, Caroline.

 6. Ankie schreef:

  Mooie sjaal! Groetjes, Ankie

 7. Joanne schreef:

  Wat een super gave sjaal! Als ik tijd heb voor een nieuw project wil ik deze wel breien. Met welke steek Is ie gemaakt?
  Fijne avond! Groetjes Joanne

 8. Miriam schreef:

  Wow! Wat een supertoffe shawl ! En die kleur en die franjes zijn echt de bom !! Dit wordt weer een project op mijn lijst ( die langer en langer wordt haha ! )
  Zal breien op het strand een beetje fijn zijn ? ??
  Gefeliciteerd met je Mams, big hug XMir

 9. Sandra schreef:

  Wat een leuke sjaal zeg!!! Hij ziet er echt super uit in die kleur.
  Hoop dat jullie gezellige feestje hebben gehad. Gefeliciteerd nog met met je moeder.
  Groetjes Sandra

 10. Marike Ester schreef:

  Wat een mooie sjaal, waarschijnlijk door de mooie kleur garen, maar de franjes vind ik ook geweldig. Is dat ook de te koop in Nederland of over laten komen uit Amerika?

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi marike, deze komt idd uit Amerika, maar er zijn ook een aantal verkooppunten in Nederland. Als je googled op knitcollage kopen kom je er bij :) Groetjes lisanne

 11. Daniela schreef:

  Hallo, waar kan je de wol van Kattia kopen?

  groetjes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving