fbpx


Schuddebollen maken..!

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent tijd voor leuke en feestelijke DIY projecten. In deze webshop  vond ik hele leuke materialen om zelf je sneeuwbollen te maken! Ze hebben zelf verschillende kleurtjes zoals mint groen en goud, maak me gek! Zo kun je ze zelf samenstellen met de diertjes of figuurtjes die jij leuk vindt. Ik heb het liefst sneeuwbollen met hertjes maar dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn :) Daarom maakte ik er voor mijn zusje één met een Flamingo, voor mijn mams één met een stokstaartje en voor mijn nicht één met een teckel die op de hare lijkt. Je kunt de sneeuwbollen zo heel gemakkelijk personaliseren en naar eigen smaak maken. Wat heb je nodig:
 • Schuddebollen (Studio Blanche of Hema)
 • Glitters of sneeuw (Hobbywinkel)
 • Kleine beestjes of figuurtjes (Juffrouw Saartje)
 • Secondelijm
 • Water
 • Geduld…
Ik kocht de beestjes bij Juffrouw Saartje in Gouda, maar ik heb begrepen dat ze inmiddels op meerdere plekken verkrijgbaar zijn. Als je alle materialen binnen handbereik hebt kun je aan de slag! Plak op de bodem van de schuddebol het diertje/figuurtje stevig vast en laat dit goed drogen. Indien gewenst kun je er net als ik ook nog een kerstboompje bij plakken. Zorg dat de lijm goed is uitgehard voordat je verder gaat. Als alles droog is kun je water toevoegen in de deksel, stop daarvoor wat glitters/sneeuw in de bol. Ik heb de opening niet dichtgelijmd maar alleen dicht geklikt. Als je de bol aan kinderen gaat geven is dat natuurlijk wel een risico ;-) en kun je er waarschijnlijk beter voor kiezen om de opening dicht te lijmen met secondelijm. Ik vind ze zo ontzettend leuk staan, maar het zijn natuurlijk ook echt de perfecte kleine cadeautjes. Hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze leuke DIY. Fijne dag, X Lisanne

Labels:, , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (14)

 • Avatar

  Liza

  |

  Nou ik ben om! Dit is zeker leuk om cadeau te doen.
  Bedankt deze super tip. X

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja ik vind ze ook zo leuk!! X

   Reply

 • Avatar

  Margaret

  |

  Het kind komt weer boven door jouw grappige schuddebollen. Leuk cadeautje.

  Groetjes, Margaret

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Dat mag best af en toe!

   Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   hahahahaha wat bizar toevallig! Heel gaaf zijn ze he :)

   Reply

 • Avatar

  Verie

  |

  Echt geweldig leuk! Dit staat al zo lang op mijn to-do-lijstje. Nu ik weet waar ik de spulletjes kan kopen ga ik ook eens aan de slag ermee! Lekker simpel met een geweldig resultaat! Happy!! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   ja leuk he! ~Zo leuk om te doen :)) liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Opnieuw een SUPER IDEE☺☺!!

  Lieve groet, Caroline.

  Reply

 • Avatar

  esther

  |

  echt superleuk vinden mijn dochter en ik !! ik denk dat we er wel een paar gaan maken. ik laat het resultaat wel zien op IG . groetjes esther en valerie vogelaar (essiebirdies)

  Reply

 • Avatar

  Marieke

  |

  Wat ziet dit er ontzettend leuk uit! Na ff speuren op internet/ideetjes opdoen, zie ik dat er ook wel glycerine wordt gebruikt door het water. Heb jij dat niet gebruikt?
  Ik volg je blog al een tijdje, heb uiteraaaaaard je boek in huis ;) en al heel wat leuke dingetjes gehaakt. Super, ik zeg `ga zo door`!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   HiHi, ik heb geen glycerine gebruikt in mijn bollen. Wat leuk om te horen!! :) Veel freubelplezier! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Jeanette

  |

  Hoi Lisanne,
  Heb jij de bollen bij de Hema gekocht of bij die andere winkel die je noemt. Ik kon ze bij de Hema niet vinden helaas. Heb nu een Olvaritpotje gebruikt, maar dat is toch minder mooi.

  Groetjes Jeanette

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Nee bij de winkel die ik noem. Als je op de link klikt kom je meteen in de shop terecht. Groetjes Lisanne

   Reply

Laat een reactie achter