16 oktober 2018

DIY Oosters kussen

Dit mooie zelfgemaakte kussen past perfect bij de trends van nu. Bij een mooi en licht Scandinavisch interieur, of juist bij zo’n prachtig Marokkaanse vloerkleed. Ook past het perfect in een landelijk interieurstijl. Kortom eigenlijk kan het overal bij…

Ik maakte het in een hele neutrale kleurencombinatie maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hele kleurrijke variant.

Benodigdheden:

• Stof Lilian Canvas in gebroken wit

• Durable cosy in Antraciet 2237

• Clover Tasselmaker

• Clover stofklemmen /spelden

• Naaimachine

• Naaigaren in de kleur van je stof

• Textielspray grijs 078

• Oude krant

• Tape

• Kussenvulling 40 x 40 cm.

Werkwijze:

Knip de stof voor de kussenhoes uit, knip rondom 2 cm extra af voor de zoom, dus twee lappen van 42 cm x 42 cm. Ik heb de streep maar aan een kant van het kussen gemaakt, maar je kunt ook aan beide kanten een streep verven.

Strijk de lap goed glad voordat je aan de slag gaat met de verf. Tip: Ik werk altijd buiten met textielverf omdat de verf verneveld en ik geen risico wil lopen met mijn nieuwe witte vloer. Leg de lap daarna op een gladde ondergrond en plak met behulp van de tape en een oude krant de delen af die niet onder de verf mogen komen. Ik heb voor een streep in het midden van het kussen gekozen omdat ik geïnspireerd werd door dit prachtige kussen van Studio Blooming. Maar je kunt natuurlijk ook voor andere vormen kiezen.

Spuit het niet beplakte deel volgens de instructies op de verpakking. Laat de stof daarna goed drogen en fixeer de verf daarna door deze nogmaals te strijken. Leg de lappen met de verkeerde kant op elkaar en naai drie van de vier kanten dicht met behulp van de naaimachine.

Nu gaan we eerst verder met de tassels. Maak met behulp van de Clover tasselmaker 4 dikke tassels met het grijze garen. Bevestig op elke hoek van het kussen 1 tassel door de draden door de stof heen naar binnen te steken en er aan de binnenkant knoopjes in te maken. Let op dat de klosjes wel aan de buitenkant van de hoes komen. Knoop ze goed en stevig vast. Keer de hoes nu met de goede kant naar buiten. Stop de kussenvulling erin en naai daarna ook de laatste opening dicht. Ik heb dit met de hand gedaan voor het mooiste resultaat, maar je kunt er ook voor kiezen om dit met de naaimachine te doen. Of misschien wil je er wel een rits in zetten, dan is het wel handiger om dat aan het begin van de werkbeschrijving te doen.

Je supermooie Oosterse kussen is af! Ik combineer dit zelfgemaakte kussen met de kussens die ik eerder al kocht bij Studio Blooming voor een extra leuk en speels effect. En mocht je toch liever gewoon een een soortgelijke hoes kopen dan zelf maken, ook die vind je in de Studio Blooming shop.

Veel styling plezier gewenst!!

Liefs Lies

Eén reactie op “DIY Oosters kussen”

  1. Adriana schreef:

    Heel gaaf is het kussen geworden! Binnenkort moet ik toch maar eens de naaimachine onder het stof vandaan halen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving