fbpx


DIYen met Dremel

Dit is DIY 2.0 :) Toen Coolblue vroeg of ik als DIY liefhebber de Dremel 3000 JU Platinum editie met maar liefst 150 accessoires wilde uitproberen was ik natuurlijk meteen nieuwsgierig! 


Een Dremel, wat is dat precies en wat kan je daar dan allemaal mee? Deze Dremel 3000 is dé multitool voor graveren, slijpen, polijsten, snijden en schuren. Je kunt er dus eigenlijk alles mee! En dat ook nog eens op bijna alle materialen :) Denk aan glad, hout, metaal en zelfs terracotta. Denk bijvoorbeeld aan het graveren van tekst of een mooie afbeelding in glas of het versieren van je terracotta potten. 


Naast dat je er hele toffe DIY projecten mee kunt maken kun je er ook veel plezier van hebben tijdens het klussen. Dus ik ben er bang voor dat mijn hubbie hem ook af en toe zal lenen. 

Maar eerst ging ik er natuurlijk mee aan de slag. Zo met de feestdagen in de aantocht vind ik het altijd tof om cadeautjes op een originele manier in te pakken. Ik had al een aantal hele toffe houten labels in huis en zag dat de Dremel de perfecte tool is om daar een persoonlijke boodschap in te graveren :) 


Ik koos voor verschillende teksten en kerstboompjes omdat die zo super goed bij mijn inpakpapier passen. Hier even een tip van flip: teken je ontwerp eerst met potlood op het hout zodat je makkelijk de lijntjes kan volgen. 

Belangrijk is dat je de Dremel goed stevig vast houdt om een strak resultaat te krijgen en dat je niet te hard duwt in het hout. Ik zette hem op stand 8 omdat het graveren voor mij daarmee het makkelijkst ging. Maar als je eenmaal doorhebt hoe makkelijk de Dremel werkt vind je al snel je draai. Een aantal labels gaf ik daarna nog een likje verf. 


Ik vond het echt ontzettend leuk om hout te kunnen bewerken. Met deze handige multitool kun je ook materialen bewerken die met de hand niet gemakkelijk gaan. Dat is zo gaaf! Daarbij heb je natuurlijk wel de uitgebreide accessoireset nodig. Daarmee kun je bijv. graveren, schuren, boren, zagen en nog veel meer. Ik ben helemaal enthousiast en heb al een volgend project in gedachte :) maar daarover later meer…


Wil jij ook graag aan de slag met een Dremel multitool? Misschien is het wel het ultieme kerstcadeau! Er zit ook nog een hele handige koffer bij waarin je alles goed kunt opbergen. De Dremel 3000 JU Platinum die ik gebruikte is nu in de aanbieding bij Coolblue en kun je hier en de uitgebreide accessoireset vind je hier. 
Ik wens je een hele fijne dag! 
X lies 
 
Dit bericht is een samenwerking met Coolblue, op mijn blog geef ik uitsluitend mijn eerlijke en persoonlijke mening.  Advertisement

Labels:, , , , , , , , , , , , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (1)

  • Avatar

    Nienke

    |

    Leuk artikel!

    Reply

Laat een reactie achter