fbpx


Tassen naaien!

Tassen, ik ben er gek op! En het fijne is dat je er nooit teveel kunt hebben. Een tas is nodig voor de boodschappen, voor sporten en natuurlijk kan een tas voor een haakproject ook niet ontbreken. Helemaal fijn is het dat ik vaak met verschillende projecten bezig ben en daarvoor heb ik natuurlijk veel meer tassen nodig 😉 

Een clutch voor een feestje, een strandtas en ga zo maar door. Tassen die veel gebruikt worden slijten en daar is weer een nieuwe voor nodig. In dit boek Tassen Haken vind je zo’n beetje alle tassen die je kunt bedenken. Van basistas tot opvouwbare trekkoordtas. In totaal staan er maar liefst 18 tassen in.

Het begrip tas moet je ruim nemen want er zit bijvoorbeeld ook een ipadhoes bij. Kortom, genoeg variatie en inspiratie. Anna legt ook uit hoe je je eigen stijl in de tas kan leggen en daardoor je eigen tas kunt ontwerpen.  

Tassen Naaien

Het basishoofdstuk vind ik een fijne toevoeging aan het boek. Met duidelijke uitleg en foto’s zie je hoe je een rits kunt inzetten, zelf banden van stof kunt maken en nog een heel aantal praktische tips. Ditzelfde geldt voor de gereedschappen die je nodig hebt. Er staat niet alleen wat je eventueel nodig hebt maar ook wat je ermee kunt doen en hoe je dat moet bevestigen, ideaal!

Ook lees je bij elke tas welk soort stof handig is, wel of geen print gebruikt kan worden etc. Bij elke tas is duidelijk te zien of het een tas voor beginners of gevorderden is. 
Bij het doorlezen van het boek kreeg ik meteen zin om elke tas te gaan maken! Ik kon gewoon niet kiezen en besloot om heel praktisch na te denken wat voor tas ik nog nodig had. Dat was een tas voor een jarig meisje.

Tassen Naaien

Ik zat nog even te twijfelen of ik daarvoor de basistas of de boodschappentas zou maken maar de goudkleurige stof die ik nog had liggen gaf de doorslag om het patroon van de basistas te maken. Ik gebruikte naast het goudkleurige stofje nog een roestbruin stofje die ik nog over had van een eerder naaiproject. Als band gebruikte ik het biasband van Restyle in een mooi tijgerprintje.

Tassen Naaien

De enige wijziging die ik maakte is de onderkant van de goudkleurige voering. Deze vouwde ik als laatste handeling naar binnen toe en daar stopte ik vervolgens het biasband dubbel tussen zodat het een soort paspelrandje is geworden. Daardoor kan je kiezen welke kant je aan de buitenkant wilt hebben. Het patroon was makkelijk te volgen en ik heb deze tas met veel plezier gemaakt. Het blijft zeker niet bij deze, ik heb de smaak te pakken! 

Wil jij dit boek ook meteen aanschaffen? Shop het dan HIER. Liefs Anneke – @Akathome

Labels:,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter