20 maart 2020

DIY salontafel make-over

DIY salontafel

Ik heb dit jaar weer een heleboel leuke uitdagingen voor de boeg. Een daarvan is dat ik dit jaar voor het verfmerk Rust-Oleum aan de slag mag. Ik ga voor het merk ieder kwartaal aan de slag met verf en kwast. Superleuk om te doen en dit zijn projecten die zich meestal vanzelf aandoen door het jaar heen. Ik kom iets tegen bij de kringloop, of ik zoek iets voor een bepaalde plek in huis dat ik een unieke look wil geven. Dit eerste project dat ik met jullie wil delen zijn salontafeltjes voor onder onze overkapping. In dit bericht kun je wellicht al een beetje zien wat de sfeer daar dit jaar wordt :)

Salontafeltjes voor buiten

Ik vond deze twee tafeltjes in de uitverkoop en vond het model meteen superleuk. Eén van de tafeltjes was al eens in een kleur geverfd maar dit was niet mijn kleur dus ook die kreeg een make-over. Ik wil ze gaan gebruiken als salontafeltjes onder onze overkapping. Daar heb ik nu alleen een rotan krukje staan en het is toch makkelijker als je gewoon je drankje kan neerzetten. Dus hup vast aan de slag voor de zonnigere dagen. 

Boho vibes

Ik wilde een bohemien vibe aan deze oosterse tafeltjes geven dus ging ik aan de slag met verf en een sjabloon. Een mandala sjabloon om precies te zijn. Ik gebruikte de CHALKY FINISH meubelverf in Antiek wit om beide tafeltjes helemaal mee te verven. De verf is super dekkend en daardoor was één laag al voldoende voor een mooi dekkend effect. Maar het sjabloon moest natuurlijk in een andere mooie kleur geverfd worden. Daarvoor koos ik voor goud! 

Ik ben dol op goud en goud past ook meteen perfect bij die boho look die ik wil. Ik gebruikte voor het gemak de METALLIC SPRAYPAINT om een extra strak resultaat te krijgen. Maar deze gouden verf is ook verkrijgbaar in een potje mocht je liever met een roller verven. Wil jij ook aan de slag met dit project? Hieronder een aantal tips op een rijtje. 

Aan de slag

Schuur het witte bovenvlak waar het sjabloon op komt heel licht op zodat de gouden verf extra goed hecht. Plak vervolgens het sjabloon goed strak vast op de tafel. Je kunt dit vastplakken met schilders tape, maar andere tape kan ook prima als je het maar voorzichtig losmaakt. Dek de overige vlakken waar geen sjabloon zit meteen af met papier/plastic zodat daar geen spetters op kunnen komen. Vervolgens kun je beginnen met spuiten. Doe dit van bovenaf en met een afstand van ongeveer 20 tot 25 cm. Spuit liever in dunne meerdere lagen dan meteen te dik. Je wilt niet dat de verf gaat druppen en uitloopt en dat is best een uitdaging. Nadat de gouden verf erop zit kun je het sjabloon meteen voorzichtig verwijderen en de verf goed laten uitharden. 

Als alles goed is uitgehard kun je de tafel nog voorzien van een vernis laag. Dit zorgt ervoor dat de verf minder snel beschadigt maar ook dat je er geen kringen op krijgt. Deze vernis is ook verkrijgbaar in een spuitbus dus dat werk supermakkelijk. Ik raad aan om dit te doen gezien het behoud van de tafel. Zo heb je er het langst plezier van!

Klaar ben je! Kom maar op met die boho zonnige dagen. Ik zie er zo naar uit om hier dan lekker te relaxen :) Lekker zomerdrankje op mijn nieuwe tafeltjes en genieten van het buiten zijn. 

Liefs Lies 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving