24 maart 2023

DIY raffia lampenkap maken

DIY raffia lampenkap maken

Heb jij ook wel eens dat je ineens bent uitgekeken op een woonaccessoires in je huis? Ik had het met deze luipaard lampenkap, ineens dacht ik nee, het past hier niet meer. Maar hè, weggooien ben ik niet zo van. Nu had ik hem natuurlijk naar de kringloop kunnen brengen maar ik besloot er een DIY raffia lampenkap van te maken.

Ik besloot hem een geheel nieuwe look te geven met twee strengen raffia garen. Een streng in wit en een natuurlijke raffia kleur. Zelf gebruik ik het liefst de raffia van Adriafil, deze werkt heel prettig. Zorg er wel voor dat je de strengen eerst op windt tot een bol, want anders kom je geheid in de problemen. Het is een simpel klusje dat wel een hele poos duurt haha. Want je wikkelt het raffia en draad voor draad omheen. Maar het is ook wel een ontspannend klusje.

Wanneer je de hele kap hebt ontwonden heb je meteen een hele andere stijl, van een drukke print kap is het nu een meer een soort Bali vibe lampenkap geworden. Precies de verandering waar ik naar op zoek was. Leuk om zo van iets waar je op uitgekeken bent weer iets nieuws van te maken. Lekker duurzaam ook!

Zoals je ziet past de lampenkap nu weer helemaal in ons interieur. Je kunt dit project natuurlijk ook met ander materiaal maken, bijvoorbeeld met wol of katoen. Ik ben echt blij met de look nu en raffia past voor ons perfect. Maar denk gerust outside de box en gebruik ook eens een ander materiaal. Je kunt ook plastics tassen recyclen en die gebruiken wanneer je ze in repen knipt. Of repen stof van een oud dekbedovertrek bijvoorbeeld.

Ga jij ook een DIY raffia lampenkap maken? Deel het resultaat dan gerust met ons, dan vinden we superleuk om te zien.

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving