26 mei 2023

PaperTales Design

PaperTales Design

Laatst ontdekte ik een voor mij nieuwe webshop genaamd PaperTales Design en ik kwam in gesprek met de eigenaresse. Sabine Vrijhoef-Welten, is het gezicht achter PaperTales Design. Voordat ze met PaperTales begon, werkte ze in het laboratorium als onderzoeker en later als consultant aan medisch-wetenschappelijke projecten. Na een burn-out is ze haar creatieve kant meer gaan ontwikkelen. Dit omdat zij altijd al genoot van creatief bezig zijn en tekenen. Begin 2021 besloot ze haar eigen bedrijf te starten met daarbij een prachtige webshop met unieke items.

Aquarel illustraties

Met PaperTales Design vangt ze graag mooie momenten die ze vertaalt naar originele handgeschilderde illustraties van aquarel. Dit zie je terug in de stijl, die zich kenmerkt als verfijnd, romantisch, met liefde gemaakt en met oog voor detail. In de PaperTales Design webshop vind je originele kaarten en posters, decoratieve woonaccessoires, stationary, en je kunt zelfs contact opnemen voor een ontwerp op maat. Dat laatste spreekt mij ook enorm aan, hoe tof is het om een gepersonaliseerd cadeau te bestellen voor iemand. Of je eigen favoriete dier of fruit servies, ik zie het al helemaal voor me.

Ik was dan ook meteen helemaal verliefd op alle mooie illustraties, ik zag allemaal items die ik zelf prachtig vind. Denk aan schelpen, dieren in de vorm van bijvoorbeeld een kikker en kreeft maar ook een bord met prachtige citroenen. Alles is even mooi en het is daarom ook moeilijk een keuze te maken. De kikkertegel hangt te shinen in mijn nieuwe moestuinhoekje. En de borden passen perfect bij mijn stijl en servies dat ik al heb. Plaatje toch!

Ook de kaarten met groente erop zijn supertof! Die ga ik zeker aan mijn moestuinvriendin Miranda sturen! En de prachtige notitieblokken fleuren elke werkplek op! Wat ik ook heel erg fijn vind aan deze webshop is dat elke bestelling met zorg wordt ingepakt. Het ziet er echt prachtig uit en is een feestje om open te maken. Daarnaast krijg je ook nog een leuke extra bij je order, tja, wie houdt er nu niet van cadeautjes toch!

Handgemaakt (van ontwerp tot product)

Toen Sabine begon met aquarel, leek het haar altijd al gaaf om haar ontwerpen en illustraties terug te zien op producten. Met de eerste serie wandborden combineerde ze haar liefde voor lekker eten en bloemen met het aquarel op decoratieve wandbordjes bedoeld voor de keuken (zoals de kreeft en citroenen), of bijv. de hal of slaapkamer (de tulp en iris, en een veldmuisje in papaverstengel). Later heeft de collectie zich uitgebreid. Aanvankelijk werkte ze met decals. Maar dit is kwetsbaar en ze was op zoek naar iets meer blijvends, zodat de producten ook gebruikt konden worden.

Uiteindelijk vond ze speciale transfers waarbij de afbeelding met keramische kleur pigmenten wordt gedrukt, en deze breng je net zoals de decals aan op een product. Vervolgens bak je dit af in een keramiekoven op 830 graden, waardoor de afbeelding in het glazuur zakt en daarna dus ook vaatwasmachine bestendig is. Na een nachtje afkoelen in de oven is het altijd spannend om de oven te openen en te zien hoe de producten geworden zijn.

Toen ze hier vorig jaar mee begon, had ze geen keramiek oven (de aanschaf hiervan is vrij kostbaar), dus in het begin bakte ze haar producten af in de keramiekoven van de buurvrouw. Na een jaar heeft ze nu zelf een kleine oven aangeschaft, deze staat in de schuur. Hoewel het proces van begin tot eind dus echt handgemaakt is (van het schilderen van de illustraties met aquarel tot het aanbrengen op de producten), maakt ze de bordjes en tegeltjes (nog) niet zelf. Plannen voor de toekomst zijn wel ook om zelf dingen te maken van klei en vervolgens direct te beschilderen met glazuur.

Ik ga deze webshop met veel plezier volgen want ik weet zeker dat er nog veel meer mooie items gaan verschijnen. ben jij op zoek naar een prachtig cadeau voor iemand of voor jezelf? neem dan zeker even een kijkje bij PaperTales Design!

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving