4 december 2018

DIY vloerkleed

XXL DIY

Dat ik dol ben op het maken van vloerkleden wisten jullie natuurlijk al lang! Eerder haakte ik er al een aantal waaronder dit gehaakte XXL vloerkleed :) Deze keer werd ik geïnspireerd door die prachtige oude Marokkaanse tapijten. Zo’n prachtig Beni Ouarain wollen vloerkleed bijvoorbeeld.

Marrokkaans vloerkleed

Ik vind ze werkelijk prachtig, het materiaal en het design is vaak uniek en ze worden natuurlijk met de hand gemaakt. Dat zorgt ervoor dat zo’n kleed al snel een heleboel centjes kost :) Er zit al snel 12 weken werk in 1 vloerkleed, dus dat is volkomen logisch. Helaas kan ik zelf zo’n uniek en handgemaakt kleed niet aanschaffen. En met die twee harige vrienden van mij zou het ook niet heel lang schoon blijven ben ik bang haha. Anders zou ik het zeker doen!

En ja, je bent DIYer of niet he! Daarom ging ik zelf aan de slag, om uit te proberen of je een soortgelijk kleed (natuurlijk niet zo oud en mooi als de echte) zelf zou kunnen maken. Dat leek me gewoon een superleuke uitdaging en test om aan te gaan. Ik scoorde een effen crèmewit vloerkleed in de sale bij Karwei. Het kostte me daardoor maar 25 euro, dat durfde ik nog wel aan met een spannend DIY project.

Aan de slag

Bij Rico design kocht ik een aantal spuitbussen met daarin zwarte textielverf. Deze verf is speciaal voor textiel, zo kun je er bijvoorbeeld ook hele leuke kussenhoezen mee maken. Van een oude kartonnen doos maakt ik een mal. Zo komen alle stippen op dezelfde afstand van elkaar :)

Dit DIY project is er wel echt een om buiten uit te voeren, dus op een mooie zonnige dag ging ik in de tuin aan de slag. Het was echt een heel leuk project om te maken. Natuurlijk omdat je lekker in het zonnetje bezig bent, maar ook omdat je meteen al resultaat ziet. Ik kon niet wachten om het kleed af te maken haha.

Drie spuitbussen later was het kleed af en kon het drogen. Ik heb het behoorlijk lang buiten laten hangen om te drogen en om meteen de verflucht er uit te krijgen. De volgende dag heb ik het kleed naar binnen verhuisd en meteen onder onze salontafel gelegd. Ik vind het echt een supertof gezicht. Het past zo goed bij ons interieur, heel belangrijk natuurlijk!

Succesverhaal of niet?

Ik ben super benieuwd of het een geslaagd project is en of het kleed mooi blijft. Omdat je de textielverf normaliter fixeert door de stof te strijken. Dat is met dit vloerkleed natuurlijk niet heel gemakkelijk. Wel heb ik met een kussensloop tussen het kleed en het strijkijzer geprobeerd om dat toch te doen. Nu maar afwachten of het gelukt is en het kleed zo prachtig blijft :)

Wat vinden jullie van dit reuze DIY project?

Ik wens je een heerlijke dag toe!

Liefs Lies

13 reacties op “DIY vloerkleed”

 1. Ester schreef:

  Wat een tof idee!!! Ziet er super gaaf uit! :D

  Lieve groetjes, Ester

 2. Carla schreef:

  Hoe tof gedaan zeg!Ik ben fan.Hier geen tapijt op de vloer maar het kriebelt wel vaak als ik zulke pareltjes als dat van jou voorbij zie komen!!

 3. Haak! By Daphne schreef:

  Wow, wat een supergaaf kleed!

 4. Ina schreef:

  wauw knap je brengt me steeds op ideetjes …manlief vloekt wel eens ..;heb zelf een spierbeperking ,dus met deze moet hij aan de slag ..of toch het zware werk doen !!
  eerst mag hij nog de muren een fris kleurtjes geven en dan zie ik al zo een eigen ontwerptapijt liggen ! wist trouwens niet dat textielverf in spuitbussen bestond..bedankt weer

 5. Nell schreef:

  Hoi Lisanne,
  Wat een tof kleed heb je gecreëerd. Mooi om na te maken maar dan met kruis strepen denk dat jij die op je hobby kamer hebt.Moet even in de koelkast,want moet eerst nog 2 keer verhuizen.Dus heb de tijd.
  Groet Nell.

 6. Ilse schreef:

  Super tof!

 7. Inge schreef:

  Echt een super idee en mooi uitgevoerd ook! Op de foto’s zie ik dat het zomer was toen je ‘m maakte, dus ik ben heel benieuwd: is het resultaat blijvend mooi?

 8. Linda Soulliaert schreef:

  Heel mooi. Ik wil zelf Mathews maken voor in mijn badkamer. Ze moeten dan wel was naar zijn. Kan jij me helpen waar ik stukken kan Kopen om dit zelf te maken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving