fbpx


DIY houten schilderijtjes

Ik had zin om weer eens een tof DIY project te maken met de Dremel Stylo+! Eerder ging ik al aan de slag met dit leuke apparaatje en maakte ik deze cadeaulabels. Dit keer wilde ik aan de slag met rest hout en maakte ik daar leuke schilderijtjes van.

DIY houten schilderijtjes

Hieronder zie je wat ik gebruikt heb om deze DIY te maken. Ik heb een complete toolset bij de Dremel Stylo+ zodat ik er echt van alles mee kan. Voor deze DIY gebruikte ik alleen de Houtbewerking set. Maar je kunt dus ook een heleboel met de glasset. Daarmee kun je bijvoorbeeld naast glas ook terracottapotten bewerken, dat is mijn volgende project :) Maar eerst terug naar deze leuke schilderijtjes.

Wat heb je nodig:

Een stuk hout/houtenplank. Ik gebruikte een stuk afval dat we over hadden van een klusje in huis. De houtbewerking set (incl. schuurpapiertjes), een pen/potlood, veiligheidsbril, schaar, papieren mal voor de vorm die je wilt maken en natuurlijk stroom :)

Hoe maak je ze:

Bedenk eerst welke afbeelding jij graag op je schilderij wilt en druk die af op een a4tje. Knip de afbeelding daarna netjes uit en leg deze op de houten plank.

Ik heb ervoor gekozen om de plank pas na de eerste keer gutsen te schilderen. Zo zie je in ieder geval geen pen meer en zie je de lijn die je moet volgen ook extra goed. Hierdoor moet je wel twee keer de gehele vorm gutsen. Ik kreeg daardoor meteen het gewenste resultaat. Maar natuurlijk kun je de vorm ook overtrekken op een al geverfde houten ondergrond.

DIY

Trek de vorm over op het hout, plak hem eventueel vast met plakband om te voorkomen dat hij schuift. Daarna kun je beginnen met gutsen. Nadat ik voor de eerste keer de hele palmboom heb overgetrokken met de Dremel Stylo+ heb ik de plank in de gewenste kleur geschilderd.

Nadat de verf goed is uitgehard kun je de vorm nogmaals langsgaan zodat deze extra goed te zien is. Daarna heb ik alle randen netjes langsgelopen met het schuurpapiertje dat op de Dremel Stylo past. Zo werk je hem meteen netjes af. Probeer niet uit te schieten, toch gebeurd? Dan kun je het plekje achteraf nog even aanstippen met verf.

Klaar ben je! Gaaf hè! Ik maakte twee verschillende schilderijtjes, één met de palmboom die ik groen schilderde en één met een zonsopkomst. Ik vind ze echt zo tof geworden. Ze staan supertof in combinatie met andere zomerse accessoires in ons huis. Mocht jij ook dezelfde palmboom willen maken, heb ik HIER de afbeelding voor je klaarstaan.

Meer inspiratie?

Nog meer leuke projecten zien die je met de Dremel kunt maken? Hier bij Dremel Europa vind je een heleboel inspiratie. Zo zie je wat je allemaal nog meer kunt maken met die kleine maar zo veelzijdige apparaatje.

Op Instagram loopt later vandaag een hele leuke win-actie waarbij je kans maakt op deze toffe Dremel Stylo+ set! Wil jij liever meteen aan de slag met dit soort leuke projecten? Je kunt de Dremel Stylo+set hier bij Cool Blue voordelig aanschaffen.

-X- Lies

Labels:, ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Laat een reactie achter