17 juli 2018

Van treurige bomen naar droomtuin!

Tuininspiratie

Een paar maanden geleden was het eindelijk zover..!! Na een aantal jaar sparen kon mijn tuinwens eindelijk in vervulling gaan, een heerlijke plek om te zitten (ook als het regent), een overkapping!

We zijn al jaren bezig met de tuin en pakken hem steeds in delen aan omdat het een behoorlijk groot project. 6 jaar geleden begonnen we met de vlonder als terras, daarna was de voortuin aan de beurt :) ook die is helemaal gelukt, helaas door de komst van de buxusrups moet ik daar misschien eerder iets veranderen dan gepland…maar goed…dat zien we dan wel weer.

Afgelopen voorjaar was het dus tijd voor de achterkant van onze achtertuin. Er stonden een paar bomen in van de vorige bewoners die eigenlijk niet meer op een boom leken. Ook konden we onze afvalbakken nergens uit het zicht kwijt en dat uitzicht stoorde me behoorlijk. Inmiddels hebben wij al drie van die lelijke bakken en die nemen al snel een hoop ruimte in. Tijd om aan de slag te gaan en het te maken zoals in mijn hoofd zat. Jarenlang deed ik al inspiratie op over hoe het moest worden. Bij Fonteyn tuinen zag ik vele soorten van overkappingen voorbij komen.

Ik koos voor een overkapping over de gehele breedte van onze tuin. Die zit vast aan de bestaande stenen schuur, zo kunnen de fietsen makkelijk droog staan. Het moest een heerlijke plek worden voor onszelf wanneer we met miezer (maar wel een warme temperatuur) toch buiten kunnen zitten. En ook een plek voor onze katten (vooral voor Jack) zodat ze in de winter beschut zitten. Daarnaast wilde ik er een gezellige plek van maken met ruimte voor de BBQ en een tafel om aan te eten. Na het werk staat de zon bij ons helemaal achterin de tuin en zo kunnen we nog net wat uurtjes meepikken tijdens het avondeten :) Ik zag het al helemaal voor me.

Ook hebben we meteen verlichting laten aanleggen in de achtertuin in het grindpad en onder de overkapping. Dat staat zo gezellig in de avond, ik krijg er steeds een soort vakantiegevoel van.

En het is werkelijk helemaal te gek geworden. Nog mooier en fijner dan gehoopt! Vanuit binnen heb ik nu een heel gezellige uitzicht op onze “tuinkamer”, het is echt een verlengstuk van onze woning en Jack heeft er zelfs zijn nieuwe thuis van gemaakt haha. Inmiddels ben ik erachter dat het niet alleen met regen een luxe is, maar ook met de hoge temperaturen van de laatste weken! Het blijft er namelijk heerlijk cool waardoor je helemaal geen last hebt van die hitte. Ik kan al niet meer zonder haha. Hangmat eronder en hangen maar! Ook hebben we nieuwe bomen laten planten, want een tuin zonder groen is geen tuin naar mijn mening ;)

Ik heb hem aangekleed met fijne planten, dekens en kussens natuurlijk, dat kan in mijn tuin niet ontbreken haha en zorgt voor extra veel sfeer. Mijn man maakte een stoere zwarte stellingkast voor de accessoires en natuurlijk staat ook de tipi van Kees er :)

Ik ben dol op lampjes en heb ze boven de tuintafel in de Deens.nl tafelklem gehangen en tussen de planten aan de schutting. Ook hangen er inmiddels vele witte lampionnen, die staan zo gezellig en wapperen zo leuk in de wind. Ik koos voor de drop lantaarns van House Dokter, je kunt ze HIER zien.

Deze tuin is een droom die uitkomt, ik weet zeker dat ik hier nog vele dagen en lange avonden zal slijten. Gezellig samen met mijn mijn en katten :) Inmiddels zijn alle kamers in mijn XXL insectenhotel al aardig vol en groeit al het groen de pan uit haha. Droom jij ook van een heerlijke overkapping in de tuin. Je kunt HIER inspiratie op doen.

Met dit bericht kondig ik meteen de zomerstop aan, ik ga even heerlijk genieten van de zonnige dagen en me voorbereiden op het najaar :) Want begin september ben ik hier weer terug met een aantal grote blogveranderingen…Ik wens je een hele fijne zomer!

Veel liefs Lisanne

9 reacties op “Van treurige bomen naar droomtuin!”

 1. Miriam schreef:

  Wooow..Lies..wat supermooi geworden! Echt waanzinnig joh! Echt genieten nu van jullie eigen paradijsje! Fijne zomer..liefs XMir

  • Lisanne Multem schreef:

   Thanks Mir, zo super blij mee :) En nu al weken lang mooi weer! Wat wil een mens nog meer he hahahaha
   Jij ook een top zomer gewenst!

 2. Christine schreef:

  Wauw, wat een mooie plek! Geniet ervan!

 3. Minke schreef:

  Prachtig geworden buuv!

 4. Wat is het prachtig geworden! Echt een leeftuin. Ook wij lieten afgelopen jaar de tuin opnieuw inrichten en genieten er ook elke dag van! Zo fijn…

 5. Arja schreef:

  Een droomtuin en nu dan ook je droomsite, het is hier prachtig geworden.

  Lieve groet, Arja

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving