2 april 2024

Genieten van de zomer? Met deze tips maak je jouw tuin de place to be

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat we straks weer volop kunnen genieten van het mooie weer in onze tuin. Of je nu graag zont, een boek leest, of gezellig wilt barbecueën met vrienden en familie, je tuin kan de perfecte plek zijn om dit allemaal te doen. Met een paar simpele aanpassingen en toevoegingen kan jouw tuin omgetoverd worden tot dé place to be deze zomer. In dit artikel delen we een aantal tips en ideeën om optimaal te genieten van jouw tuin.

Genieten van de zomer? Met deze tips maak je jouw tuin de place to be

Creëer een comfortabele zithoek

Een van de belangrijkste elementen van een gezellige tuin is een comfortabele zithoek. Hier kun je ontspannen, genieten van de zon en gezellig kletsen met vrienden en familie. Investeer in goede tuinmeubelen zoals een loungeset of tuinbank die zowel comfortabel als stijlvol zijn. Kies voor materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zodat je tuinmeubelen lang mooi blijven. Voeg wat sierkussens en een deken toe voor extra comfort en sfeer.

Verlichting voor sfeer

Om ook ‘s avonds van je tuin te kunnen genieten, is goede verlichting essentieel. Kies voor sfeervolle buitenlampen, lantaarns of kaarsen om een gezellige sfeer te creëren. Denk ook aan functionele verlichting, zoals spots of wandlampen bij de zithoek of het terras. Zo kun je ook ‘s avonds nog lekker buiten zitten en genieten van de zwoele zomeravonden.

Groen en bloemen

Een tuin zonder groen en bloemen is natuurlijk geen tuin. Plant wat mooie bloemen, struiken en bomen om je tuin op te fleuren en een natuurlijke uitstraling te geven. Kies planten die goed gedijen in jouw klimaat en zorg voor voldoende water en voeding. Denk ook aan een moestuin of kruidentuin, waar je verse kruiden en groenten kan kweken voor in de keuken. Zo geniet je niet alleen van een mooie tuin, maar ook van verse producten uit eigen tuin.

Genieten van de zomer? Met deze tips maak je jouw tuin de place to be

Een plek om te eten

Een gezellige eethoek in de tuin is onmisbaar voor zomerse diners en barbecues. Investeer in een stevige tuintafel en bijpassende stoelen waar je met vrienden en familie kunt genieten van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. Kies voor een tafel met voldoende ruimte en eventueel een parasol voor wat schaduw op hete dagen. Maak het geheel af met wat leuke accessoires zoals placemats, servetten en kaarsen voor een gezellige sfeer. Let ook hier op de kwaliteit van de tuinstoel en tafel, deze zullen voornamelijk buiten staan, dus zorg dat ze hier bestand tegen zijn. 

Speelplek voor kinderen

Heb je kinderen? Zorg dan ook voor een speelplek in de tuin waar ze zich kunnen vermaken. Denk aan een trampoline, schommel, glijbaan of zandbak. Ook een grasveldje om op te spelen of een speelhuisje kunnen voor veel plezier zorgen. Zo kunnen de kinderen zich uitleven terwijl jij lekker kan ontspannen in je tuin.

Foto’s via Shutterstock

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving