3 augustus 2023

DIY lampionnen

Het weer liet het de afgelopen week even afweten, maar er komt vast binnenkort weer beter weer aan. Ik geniet er altijd heel erg van om de tuin gezellig te maken. wat daarbij voor mij niet mag ontbreken zijn leuke papieren lampionnen. Bij Xenos.nl scoor je prachtige witte papieren exemplaren van 40 cm doorsnede voor maar 2,99 euro. Ze geven heel veel sfeer aan je tuin. Hang er een solarlampje in en je hebt meteen ook nog heel sfeervolle verlichting. Ik ging aan de slag met deze DIY lampionnen!

Hobbymaterialen

Ik laat je in dit bericht zien hoe je de lampionnen op een simpele manier kunt personaliseren. Ik gebruikte daar leuke en betaalbare hobby artikelen voor uit de Xenos webshop. Ik ging aan de slag met verschillende materialen als papier, glitters en pompons.

Glitter and Glamour

Deze lampion met glitters maak je heel eenvoudig. Deze DIY is dan ook echt supersnel klaar. Smeer met behulp van de kwast en de hobbylijm een dunne laag lijm op de lampion waar je de glitters wilt aanbrengen. Sprenkel de glitters over dat gebied en laat het geheel goed drogen. Klaar ben je!

Paper Passion

Deze DIY lampion kost wel iets meer tijd, maar moeilijk is hij ook zeker niet. Pons, knip of snijdt rondjes uit vellen papier. Je hebt er heel veel nodig! Ik koos voor de twee groene tinten die in het papierpakket van Xenos zetten. Begin aan de onderkant van de lampion en plak de rondjes dakpansgewijs over elkaar heen. Werk zo steeds rondom naar boven totdat de hele lampion bedekt is. Klaar ben je! Je kunt er met deze techniek ook grappige beestjes van maken, voor bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Summer Vibes

Deze lampion is toch wel een van mijn favorieten, dat kan natuurlijk ook niet missen, want hij heeft er hele mooie schelpjes op! Ik plakte er een heleboel willige beige pompons en kauri schelpjes op voor een op en top zomers resultaat. Hier zie je dat je het ophang touwtje ook nog kunt versieren met bijvoorbeeld pompons. Ook deze DIY is weer binnen een mum van tijd klaar en het resultaat is echt een plaatje! Ik zie al een hele rij boven de tuintafel voor me.

Smile!

Maar ook deze laatste heeft mijn hart natuurlijk gestolen! Ik ben nog steeds helemaal dol op smileys en daarom mocht deze smiley lampion dan ook echt niet ontbreken in de tuin! Uit hetzelfde papier van lampion twee knipte ik een smiley gezicht en plakte ik dit op de lampion. Ik denk dat ik er hier heel veel van bij ga maken. Ik zie het al helemaal voor me, in allerlei keuren een tuin vol. Ze zorgen voor instant happiness!

Ga jij ook aan de slag met deze DIY lampionnen? Je shopt alle knutsel materialen eenvoudig en voordelig bij Xenos.nl. Deel jouw resultaat met ons via #happyhandmadeliving, dat vinden we ontzettend leuk om te zien!

Liefs Lies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving