22 mei 2024

Borduren als een pro

Er is een hele nieuwe wereld voor me open gegaan. Namelijk de wereld van borduurmachines! Mijn hoofd zat al vol met ideeën al het gaan om DIY projecten, maar nu ik de Brother Skitch PP1 in bezit heb en kan borduren als een pro loopt mijn hoofd helemaal over.

Brother Skitch PP1

Wat ontzettend gaaf om als leek dit soort dingen te kunnen borduren. Ik mocht van Brother de Skitch PP1 uitproberen en ik ben op slag verliefd. Ik heb zelf totaal geen ervaring met borduurmachines en vond het daarom best wel spannend. Ik dacht kan ik dat wel, zo’n machine bemannen. Maar deze Skitch is echt heel goed en gemakkelijk te bedienen.

Artspira

Je bedient hem via een handige App genaamd Artspira. In deze app stel je het gehele project in. Je vindt er vele bestaande afbeeldingen en ook lettertypes. Maar je kunt er ook zelf afbeeldingen in uploaden. Dat vind ik zo tof! Zo heb ik al een smiley en een peaceteken toegevoegd. Ik bedacht meteen om leuke zomerse servetten te borduren voor op de tuintafel straks. Via de app kun je hert borduurraam scannen en daardoor heel makkelijk aangeven waar je de afbeelding wilt borduren en ook in welke kleuren.

Upload je eigen afbeelding

De afbeeldingen die ik heb gebruikt heb ik op Pinterest gevonden. Het zijn echte zomerse afbeeldingen van een strandstoel en een schelp. Dat past natuurlijk perfect bij mijn stijl. Daarbij verzon ik een leuke zomerse tekst. In het Frans, want ik zit al een aantal maanden op Franse les haha. Dus dat leek me erg toepasselijk. Wanneer je meerdere kleuren gebruikt binnen een borduur project geeft de machine aan wanneer je de draad moet verwisselen. Ook helpt de machine met het aanbrengen van de borduurdraad in de naald. Het gaat echt zo makkelijk daardoor.

Het borduurraam is magnetisch, ook dat werkt erg makkelijk. Je zit wel met een maximale maat van 10 cm bij 10 cm van de afbeelding die je kan borduren. Maar daar zijn wat mij betreft genoeg leuke projecten mee te verzinnen. Zoals je ziet kun je de tekst met behulp van de app precies op de goede plek bij de afbeelding zetten. Op mijn Instagram account zie je ook filmpjes van de machine als hij aan het borduren is. Het is zo gaaf om de machine aan het werk te zien.

De mogelijkheden zijn wat dat betreft weer oneindig. Zo lijkt met he meel leuk om baby cadeautjes voor mijn collega’s te borduren. Een smiley op mijn T-shirt en sjaal te maken of een leuke tekst op een tas. Ik zie het al helemaal voor me en ga lekker verder experimenten. Wat vind jij ervan? Zou jij ook wel willen kunnen borduren als een pro? Kijk gerust even op de site van Brother voor meer informatie over hun broduurmachines.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving