16 april 2024

5 DIY ideeën met letterkralen

5 DIY ideeën met letterkralen

Ik ben gek op sieraden! Ik vind het zo gezellig staan en als ik ze niet om heb voel ik me maar kaal. Ik vind het heel leuk om kant en klare sieraden te kopen. Maar ik vind het nog leuker om zelf DIY sieraden te maken. Dat doe ik al sinds dat ik een jaar of 15 ben en sinds een aantal maanden ben ik er weer volop mee bezig. In dit bericht deel ik 5 DIY ideeën met letterkralen waarmee jij ook aan de slag kan. Ook leuk voor moederdag!

Mijn moeder is ook gek op leuke sieraden en ik kan haar dus altijd verblijden met een nieuw setje. Bij Xenon vond ik deze leuke DIY kralendoos om mee aan de slag te gaan, wat je verder nodig hebt zijn sieradentangen. Afhankelijk van welk project jij gaat maken heb je ook nog wat andere onderdelen nodig. Bijvoorbeeld een schakelketting, niet- en kettelstiften, oorbel haakjes, ijzerdraad en wat kleine ringetjes.

Een letterkraal armband maar dan anders

Natuurlijk kun je met letterkralen hele leuke armbandjes op elastiek maken, maar dat idee ken je vast al wel. Je kunt er ook nog hele leuke andere dingen mee maken. Maak een armbandje met letterkralen maar hang de letterkralen nu eens als bedels aan een schakelarmband. Dit doe je door de kralen op een nietstift te rijgen en die aan de schakelketting of armband te hangen. Ik combineerde de letterkralen met vrolijk gekleurde rocailles voor een kleurijk resultaat. Zie je wat een leuk en ander resultaat dat geeft? Dit idee is ook erg leuk voor aan een schakelketting. Super simpel en zo klaar!

Vrolijke letterkraal oorbellen

Maar wil jij helemaal iets anders dan een armband maken? Maak dan deze leuke oorbellen. Hiervoor gebruik je kettelstiften waar je de letterkralen opschuift. Ik combineerde ze met de gekleurde Heishi kralen uit de set, staat toch helemaal zomers! Onderaan de ketelstift hing ik leuke zomerse schelpjes en de gouden hartjes bedels.

Mocktail glas versiering

Wat ik zelf ook echt leuk vind als moederdag cadeau is het maken van een lekkere mocktail voor mijn moeder en mij. In een mooi cocktailglas met een zelfgemaakte glas versiering. Want die maak je ook heel gemakkelijk zelf met de letterkralen en een stukje ijzerdraad. Buig een stukje ijzerdraad rond (groot genoeg voor om het pootje van je glas). Maak aan het ene uiteinde een oogje en rijg er de letterkralen op. Maak als je klaar bent aan de andere kant een knikje in het uiteinde en steek dat in het oogje om de ring te kunnen sluiten. Proost!

Sjieke letterkraal kettinghanger

Mijn absolute favoriet van dit moment is deze hanger voor aan een ketting. Deze DIY is iets moeilijker maar ook prima te doen met behulp van de stappenfoto’s. Je hebt hiervoor ook ijzerdraad nodig en kleine kraaltjes zoals rocailles. Je kiest één letterkraal voor in het midden en werkt daarom heen in het rond. Rijg de letterkraal als eerste op het ijzerdraad en maak met het uiteinde een oogje aan de bovenkant van de letterkraal. Rijg er daarna kleine rocailles op en draai die om de letterkraal heen. Zet het strak vast door het ijzerdraad rond het eerder gemaakte oogje te draaien. Daarna kun je verder met de tweede ronde, kies daar bijvoorbeeld voor een combi van allemaal gekleurde kraaltjes of de Heishi kralen in een kleur voor een sjieker resultaat. Draai rondom de ring met rocailles en zet deze ook bovenaan vast bij het oogje. Je hebt nu een hele leuke hanger makkelijk voor aan een ketting. Leuk om met de letter van je kids te maken bijvoorbeeld.

Sleutelhangers met tekst

Wat ook altijd leuk is om te geven is een sleutelhanger met een leuke tekst. Deze DIY kun je ook nog eens maken met kleinere kinderen. Rijg leuke teksten op het gekleurde koord uit de kralenset en combineer deze met de kralen. Onderaan kun je een leuke bedel hangen. Bevestig de teksthanger aan een sleutelring en klaar ben je.

Met deze 5 DIY ideeën met letterkralen kun je je helemaal uitleven. En in de Xenos kralenset vind je bijna alles wat je nodig hebt. Ik ben benijd wat jij ervan maakt.

Liefs Lies

dit bericht bevat affiliatelinks

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving