fbpx


Decoratieve harten placemat haken

Met deze placemat is het meteen duidelijk wat je wilt zeggen :) Verras je geliefde met een lekkere lunch op Valentijnsdag, of op welke andere dag dan ook. Deze placemat is naast romantisch ook lekker stoer en past daardoor perfect bij de laatste trends. Je haakt hem het dikke jutekoord en daardoor is het meteen een leuke uitdaging om hem te maken.

Benodigdheden:

 • Haaknaald 6,5 mm.
 • Vivant flax koord
 • Stopnaald
 • Optioneel: Leren labels (www.mez11.nl

Werkwijze:

Zet om te beginnen 2 lossen op.

Toer 1:Haak 2 stokjes in de 2e losse vanaf de haaknaald. Haak 2 lossen en keer je werk.

Toer 2:Haak 2 stokjes in beide steken (4). Haak 2 lossen en keer je werk.

Toer 3:Haak 2 stokjes in de eerste steek. Haak 1 stokje in de komende 2 steken. Haak 2 stokjes in de laatste steek. Haak 2 lossen en keer je werk (6).

Toer 4:Haak 2 stokjes in de eerste steek, haak 1 stokje in de komende 4 steken. Haak 2 stokjes in de laatste steek. Haak 2 lossen en keer je werk (8).

Toer 5:Meerder op deze manier door totdat je in totaal 28 stokjes hebt.

Toer 6:Haak nu 1 stokje in de eerste 14 steken. Haak 2 lossen en keer je werk.

Toer 7:Haak de eerste 2 stokjes samen. Haak 1 stokje in de komende 10 en haak de laatste 2 weer samen. Haak 2 lossen en keer je werk (12).

Toer 8:Haak de eerste 2 stokjes samen. Haak 1 stokje in de komende 8 en haak de laatste 2 weer samen. Haak 2 lossen en keer je werk (10).

Toer 9: Haak de eerste 2 stokjes samen. Haak 1 stokje in de komende 6 en haak de laatste 2 weer samen. Haak 2 lossen en keer je werk (8).

Toer 10:Haak de eerste 2 stokjes samen. Haak 1 stokje in de komende 4 en haak de laatste 2 weer samen. Haak 2 lossen en keer je werk (6). Hecht nu de draad af.

Hecht de draad aan naast de eerste boog van het hart om de tweede boog te haken. Herhaal toer 6 tot en met 10 en hecht daarna af. Als laatste haak je rondom de placemat een rand vasten en werk je alle draden netjes weg in je haakwerk met behulp van een stopnaald.

Ik vond het extra leuk om deze leren labels met tekst toe te voegen voor op Valentijnsdag zelf, met de handige drukknoop kun je ze erna verwijderen en de placemat ook voor elke andere dag gebruiken.

Ik wens je alvast een hele fijne Valentijnsdag ;)

Liefs Lies

Labels:, , , , , , , , , , , , , ,

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (4)

 • Avatar

  Ilse

  |

  Hallo Lisanne,

  Wat een super toffe placemats hoeveel heb je nodig voor een placemat en waar koop ik dit vivant koord?

  Groetjes,
  Ilse

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi, je kan het bij de hobbywinkel vinden maar er zijn ook andere soorten touw te vinden :) je hebt ongeveer 150 gram nodig :)

   Reply

 • Avatar

  Margaret

  |

  Gave placemats. Bedankt voor weer een fijn patroon.

  Groetjes, Margaret

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Graag gedaan!! :)

   Reply

Laat een reactie achter