17 maart 2024

Raffia wortels haken

Nog even en de gezellige Paasbrunches komen weer op tafel, want de Paasdagen zijn alweer in aantocht. Op mijn blog vind je vele leuke Paas DIY ideeën maar ook dit jaar heb ik weer een leuk DIY project voor je. Namelijk raffia wortels haken.

Deze wortels zijn leuk op meerdere manieren. Je kunt ze allemaal in een krans verwerken en deze op je deur hangen zodat de gasten met Pasen leuk verwelkomt worden. Maar ze zijn ook heel leuk op tafel als decoratie tijdens de Paasbrunch. Of plak een wortel op een Paas cadeautje. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op.

Wat heb je nodig:

Hoe maak je een wortel:

Begin eerst even met het in elkaar draaien van een stuk raffia touw. Raffia is een natuurlijk materiaal dat snel breekt. Voordat je begint met haken is het daarom handig om het uiteinde van ongeveer 20 cm rond te draaien (zie foto 2) zodat het begin met de magische ring sterker wordt en je deze kunt aantrekken.

Zet daarna een magische ring op en haak 4 vasten (let op voorzichtig dichttrekken). Haak daarna in elke steek 2 vasten (8).  Haak nu 4 toeren rond met deze 8 steken.

Haak daarna in elke 2e steek 2 vasten, in de overige steken haak je gewoon 1 vaste (12). Haak nu 5 toeren rond met deze 12 steken.

Haak nu in elke 4e steek 2 vasten, in de overige steken haak je gewoon 1 vaste (15). Haak nu 5 toeren met deze 15 steken. Nu ga je weer steken minderen om de wortel dicht te maken. Haak daarvoor elke 3e en 4e steek samen (12).

Haak in de volgende toer elke 2e en 3e steek samen (8). Naai de overgebleven steken dicht met de raffia draad en een stopnaald. Nu moet je enkel nog het groen bovenop maken. Hoe je dat aanpakt zie je op de foto’s hieronder.

Je maakt eerst een aantal lange lussen met het groene raffia en dat trek je dan door de bovenkant van de wortel heen. Daarna wikkel je een stukje oranje of groen raffia om de onderkant van de pluim heen. Zet dit vast met een knoopje en klaar ben je. Werk alle draad uiteinden netjes weg in de wortel.

Ik koos ervoor om de wortels niet op te vullen omdat het stevige raffiagaren er al voor zorgt dat ze al bol blijven staan. Let oplas je dit patroon gebruik met ander garen dan raffia kan het wel eensteel anders uitpakken en niet werken. Wat zijn ze geinig he? Ga jij ook raffia wortels haken? Ik hoor het graag, lijkt me heel leuk om ze te zien.

Liefs Lies

In dit bericht zijn affiliate links gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving