11 september 2023

Smileytas haken

Smileytas haken

Owww wat is dit een tof haakproject geworden! Dat ik gek ben op smileys wisten jullie natuurlijk al wel door de vele projecten die ik er al mee maakte. Dit keer ging ik een smileytas haken. Maar deze tas is toch wel een van mijn favorieten tot nu toe hoor!

Het originele patroon komt uit het boek Crochet Crush van Molla Mills. Een geldige haakontwerpster uit Finland. Ik ontmoette haar ooit op een KreaDoe event en het is echt een superleuk mens. Toen ik haar ontwerp zag wist ik het! Zon soort tas moest ik ook hebben.

De smileytas wordt opgebouwd uit squares. Het is een heerlijk werkte vind ik zelf. Daarna borduur en haak je tas het smiley gezichtje erop. Het is natuurlijk even een werkje maar wat is het heerlijk om te doen. En gaande weg zie je die guitige smiley gezichtjes al ontstaan en dat is extra leuk haken.

Ben jij ook dol op vrolijke smileys? Of vind jij het maar jaren 90 gekte? Als dat laatste voor je op gaat moet je me denk ik niet volgen op instagram haha. Want ik vind ze geweldig en ze komen dan ook op vele plekken in mijn leven en interieur terug.

Nadat alle vierkantjes gehaakt zijn ga je te tas in elkaar zetten. Ik gebruikte een bestaande tas om het haakwerk omheen te maken. Zo wordt je tas steviger en kun je er langer plezier van hebben. Jee krijgt meteen veel bekijks met deze DIY smileytas want ook pop straat zorgt hij regelmatig voor een glimlach bij voorbijgangers. En dat is nou net wat deze wereld nodig heeft toch?

Wil jij deze geweldige smileytas ook haken en wat extra vrolijkheid in huis halen? Je koopt het Crochet Crush en de andere boeken van Molla Mills o.a. bij bol.com.

Dit bericht bevat affiliate links.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving