21 juli 2023

Zomerse oorbellen haken

Geniet jij ook altijd zo van die heerlijke zomerse maanden? Ik leef dan echt helemaal op. In dit leuke project komen al mijn liefdes samen. Mijn liefde voor haken, voor schelpen en voor de zomer! Ik deel hier het haakpatroon met jou zodat jij ook zomerse oorbellen kunt haken!

Wat extra leuk is, is dat je dit project met katoen garen haak en dat slechts een restje al genoeg is. Je kunt ze zo gemakkelijk in allemaal verschillende kleuren haken. Ik koos ervoor om er ook kauri schelpjes op te plakken, maar ook zonder schelpen zijn de oorbellen heel erg leuk om te dragen. Verder heb je dus nog schepjes, secondelijm en oorstekers en bevestiging ringetjes nodig.

Het gratis haakpatroon is super simpel. Je start met het opzetten van een magische ring en haakt daar 8 vasten in. Haak vervolgende in elke vaste 1 puffsteek. Daarvoor krijg je die leuke bolletjes rondom. Daarna hecht je je haakwerk af met 1 halve vast en klaar ben je al bijna. Nou ja…je moet natuurlijk in totaal 4 van deze rondjes haken voor een set oorbellen.

Nadat je alle rondjes hebt gehaakt plak je er indien gewenst de schelpjes op. Ik koos voor kauri schelpjes met een platte achterkant zodat ze mooi plat op de oorbellen blijven zitten. Gebruik hier goed secondelijm voor. Daarna bevestig je de rondjes aan elkaar met de ringetjes en zo bevestig je ze daarna ook aan de oorsteker.

Klaar ben je! Wat staan ze leuk he, ik heb ze inmiddels al in vele kleuren gehaakt, ook voor vriendinnen en collega’s. Overal waar inkom en ze in heb, krijg ik er hele leuke reacties op. Ga jij deze superleuke zomerse oorbellen ook haken? Maar hou jij liever van kortere oorbellen? Kies er dan voor om maar 1 rondje per oorbel te haken. Het effect is net zo leuk maar een stukje korter.

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving