1 maart 2024

Haak een smiley hanger

Haak een smiley hanger

Oeps I did it again! Ik maakte weer een smiley haha. Ik word gewoon zo vrolijk van die kleine vrolijke smoeltjes. Dit keer haakte ik een smiley (sleutel)hanger. En omdat ik denk dat vele van jullie ook happy worden van deze schattige hanger deel ik het gratis haakpatroon met jullie. Haak jij ook een smiley hanger? Deze wereld kan wel wat vrolijke smileys gebruiken vind je ook niet?

Wat heb je nodig:

Hoe haak je de smiley:

Begin met het opzetten van een magische ring en haak daar 6 vasten in. Meerder nu elke steek, dus haak 2 vasten in elke steek (12). Meerder nu in elke tweede steek, haak 2 vasten in elke tweede steek en in de overige vasten haak je gewoon 1 vaste (18). Haak nu 2 vasten in elke derde steek, in de overige steken haak je gewoon 1 vaste (24). Ga zo door met meerderen totdat je 2 vasten in elke achtste steek hebt gehaakt. Nu heb je een mooie lapje. Om het lapje mooi rond te maken haak je nu een toer waarin je in iedere steek 1 vaste haakt. Je eerste helft van de smiley is af! Haak nu op dezelfde manier nog een zelfde lapje.

Hoe haak je de ogen: 

Zet met de kleur zwart een ketting van 5 lossen op, haak in elke losse 1 vaste, begin in de tweede losse vanaf de haaknaald (4). Haak nu aan de andere kant van de lossenketting van ook 1 vaste in de 4 lossen (8). Hecht af met een halve vaste en laat een wat langere draad hangen om het oog mee vast te naaien. Haak nog een zelfde oog. Naai de ogen pas op het lapje wanneer de mond goed zit, dit helpt positioneren.

Hoe haak je de mond:

Hecht aan in het gehaakte rondje op de plek waar je de mond wilt laten beginnen, dus aan een zijkant. Haak nu lossen door het ronde lapje heen in de vorm van de mond. Doe dit totdat je de mond lang genoeg vindt. Naai met de uiteindjes van het garen de mondhoekjes. Tadaaa, nu lijkt het echt al op een smiley hè.

Haak als laatst nog de twee rondjes aan elkaar vast door een rand vasten te haken door beide lapjes tegelijk. Haak in elke steek wederom 1 vaste. Maar let op; vul de smiley net voor het dicht haken op met kussenvulling. Er hoeft maar een klein plukje in voor een mooi resultaat. Haak jij ook een smiley hanger. Het zijn perfecte cadeautjes om iemand een glimlach te bezorgen. Ik ben super benieuwd naar jouw versie!

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving