26 juli 2019

Bloemen inspiratie

Bloemen inspiratie

De afgelopen week was het wellicht wat te warm voor bloemen in huis, maar nu de hittegolf bijna achter de rug is kunnen we weer van die prachtige bossen genieten. Ik ben dol op bloemen. Ze brengen zoveel leven en vrolijkheid in je woonkamer. Het liefst heb ik zo’n prachtig veldboeket op tafel. Hoe wilder hoe beter vind ik. Met verschillende kleuren, hoogtes en soorten groen. Dat vind ik het allermooist. Niet iedere bloemenwinkel heeft wat ik zoek, maar gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om een bloemenabonnement te nemen zodat je nooit meer zonder zit.

Bloemen inspiratie

Wat ik daar nog meer leuk aan vind, is dat ik regelmatig verrast wordt met nieuwe kleurencombinaties en bloemen die ik nog niet ken. Dat is zo leuk want het brengt me vaak opnieuw ideeën. Ook vind ik sommige bloemen echt fascinerend. Je vraagt je toch af hoe iets zo kan groeien, die kleuren en vormen en dan zo dun en kwetsbaar maar toch heel statig in een vaas :)

Het schikken van een veldboeket vind ik zo leuk om te doen. Het is een soort DIY project op zich en het resultaat is vaak oogverblindend. Om te beginnen maak je de vaas goed schoon met zeep en een klein druppeltje bleek. Doe er daarna een nieuwe laag water in en doe daar dan een druppel bleek bij. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën zich minder snel vermeerderen. De volgende stap is de bloemen schuin afsnijden, doe dit op verschillende hoogtes zodat je het wilde effect van een veldboeket krijgt.

Niet alle bloemen zijn even sterk en omdat je bij een veldboeket meestal ruimte over hebt in de vaas is het handig om eerst een soort geraamte te maken van de stevige bloemen of takken. Dit zorgt ervoor dat de kwetsbaardere bloemen uit je boeket ook mooi overeind blijven staan. Werk voor het gemak van buiten naar binnen, zo leunen de bloemen in het midden op de andere in het geraamte. Kijk ook eens van een afstand naar je veldboeket om te zien of de verhouding is zoals gewenst.

Bloemen inspiratie

Naast een wild veldboeket in een vaas vind ik het ook tof om bloemen kort af te knippen en in kleine vaasjes/houders neer te zetten. Ik ben zelf erg fan van de toffe Hold It’s van Roosmarijn Knijnenburg. Daar kan je hele leuke kleine stillevens in maken. Ook droogbloemen doen het daar super in. Ik maakte er laatst een krans mee voor in de overkapping, de natuurlijke vervaagde kleuren zijn heel tof in combinatie met groen. De uitleg over het maken over zo’n krans kun je vinden in het september nummer van Happy Handmade Living magazine.

Bloemen inspiratie

Je kunt de prachtige bloemen natuurlijk ook zelf drogen. Verwijder de overtollige bladeren en bind ze met elastiekjes bij elkaar in kleine bossen. Hang ze ondersteboven op een warme en droge plek, bijvoorbeeld op zolder of in een gangkast. Om kleur te behouden, kun je ze het best in het donker drogen. Hoe sneller ze drogen, hoe beter het resultaat. Daarna kun je er prachtige boeketten of kransen mee maken.

Bloemen inspiratie

De mogelijkheden met bloemen zijn oneindig en ik zal er daarom ook nooit op uitgekeken raken. Heb jij ook graag bloemen in huis? En maak jij ook gebruik van een bloemenabonnement of koop je ze bijvoorbeeld altijd op de markt?

Ik wens je een hele fijne, kleurrijke dag! Ik neem hier op mijn blog even vakantie want voor 1 september heb ik nog 4 hele grote projecten af te ronden :) Eind augustus zie ik je graag weer hier en dan heb ik meteen een grote sneak peek van het eerste magazine! Geniet van de zomer!!

Liefs Lies 

Eén reactie op “Bloemen inspiratie”

  1. Ilse (by-ik.blogpost.nl) schreef:

    Zo mooi zo’n veldboeket.
    Fijne zomer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving