7 juli 2023

When life is slow workshop keramiek

When life is slow workshop keramiek

Keramist Laura van When Life is Slow vroeg of ik wilde deelnemen aan een DIY workshop keramiek kleien. Nou daar is deze creatieveling altijd wel voor in natuurlijk. Samen met mijn creative vriendin Miranda vertrok ik richting Den Haag om een heerlijk ontspannen middag te hebben en de workshop keramiek te volgen onder leiding van Laura.

Bij Laura draait het allemaal om rust en natuur. Regelmatig kleit zij iets van gewone klei uit de grond. Ze is er zelf supergoed in, eens kijken of wij er ook wat van bakken vandaag. De ruimte waarin wij de workshop volgde was een inspirerend klaslokaal.

Met de andere cursisten werden we vrolijk ontvangen en kregen we uitleg over de bedoeling van deze workshop. Er stond verantwoordt lekkers klaar en we kregen een heerlijke kop thee. Daarna konden we echt aan de slag met de klei. Laura legt alles op het gemak uit en neemt echt de tijd om je te begeleiden.

Zij zegt zelf:

“Bij When Life is Slow draait alles om onthaasten, bewust stil staan bij de kleine dingen en momenten in het dagelijks leven. Als keramist creëer ik handgemaakt keramiek met de intentie een ander geluid te laten horen in deze steeds sneller draaiende wereld. Een geluid van aandacht en vertraging. En dat is precies wat ik jou ook wil laten ervaren tijdens een van mijn workshops!

Ontdek zelf de ontspannende kracht van het werken met je handen en klei. Tijdens de workshops maak je je eigen handgemaakte keramiek en ervaar je de rust en voldoening van het ambachtelijke proces. 

In de zomermaanden vinden de workshops plaats in een bosrijke omgeving, waar je een hele middag kunt opgaan in de natuur, met blote voeten in het gras en een vrij hoofd, terwijl je met de handen in de klei je creativiteit de ruimte geeft. Met verschillende handbouw technieken leer je je eigen keramiek maken, er komt geen draaischijf aan te pas, op een later moment zal je keramiek  in mijn atelier worden gebakken en geglazuurd. Waarna je na enkele weken je keramiek thuis ontvangt, klaar om nog meer momentje van “slowing down” in je dagelijks leven te creëren.

Doe mee met een van de workshops en ervaar zelf de kracht van aandacht en vertraging in de wereld van keramiek!”

En die sfeer voel je ook echt in alles. Wij hebben een geweldige middag gehad en mooie dingen gemaakt. Na de workshop moet alles drogen en later in de oven, dus je uiteindelijke product ontvang je ongeveer 7 weken later. Maar hè, ook at past helemaal bij het motto wen life is slow. En als je het eindresultaat dan echt in handen hebt ben je natuurlijk helemaal happy en verrast.

Op zoek naar meer informatie over deze leuke en rustgevende klei workshops? En zelf een When life is slow workshop keramiek volgen? Kijk dan even op de When Life is Slow website van Laura.

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving