4 juni 2021

Het BBQ seizoen is geopend!

Het lekkere weer is eindelijk in aantocht! De lente is al even geleden begonnen maar nu schijnt eindelijk de zon. Heerlijk echt! Ik, en ik denk eigenlijk iedereen in Nederland, was er zo aan toe! Tijd om de barbecue onder het stof vandaan te halen en optimaal te genieten van dit tuinseizoen want het BBQ seizoen is geopend!

Ik ben al sinds mijn 12e vegetariër dus voor het vlees doe ik het niet. Maar ik vind de sfeer van een gezellige BBQ met vrienden of familie, het ultieme zomergevoel. En gelukkig zijn er heel veel vega opties voor op de BBQ. Ik deel verderop in dit bericht een aantal van mijn favoriete en simpele vega BBQ ideeën met jullie. Heb jij ook een BBQ in de tuin? En zo ja, wat voor één? Ik droom zelf echt van zo’n prachtige green egg BBQ, niet te groot maar wel stoer. Dat is toch echt een aanwinst voor je tuin.

Kamado Express

Ik kijk regelmatig bij Kamadoexpress.nl of ik een mooie aanbieding zie. Kamado Express is een barbecue webshop én experience center dat is gevestigd in een voormalige, sfeervolle brandweerkazerne in het centrum van Kaatsheuvel. Ze hebben een groot assortiment aan keramische barbecues, ook wel de Kamado of Egg barbecues genoemd. Denk hierbij aan merken zoals Big Green Egg, The Bastard en Kamado Joe. Daarnaast vind je hier ook een heleboel barbecue accessoires én kun je er het hele jaar door toffe BBQ workshops volgen met je vrienden of collega’s! Superleuk cadeau idee voor je man of je vader toch!

Bbq,Grilled,Wegetables,On,Skewers,With,Fresh,Herbs,And,Spices.
Vega BBQ recepten

Ik ben gek op geroosterde/gegrilde groenten. En die kun je uitstekend bereiden op de BBQ, denk aan heerlijke sappige maïskolven, geroosterde puntpaprika’s, portobello’s met geitenkaas of mozzarella. Maar ook andere groenten als pompoen, bloemkool en knolselderij kun je perfect grillen op de BBQ, uiteraard vraagt dat wel iets meer tijd dan een paprika. Mijn favoriet is toch wel de padron pepers. Heerlijke groene gegrilde pepers met zeezout. Dan waan ik me meteen op Ibiza. Wat ik ook heerlijk vind is om hele knofloken of aardappels in folie te garen op de kolen zelf. Dan wordt de binnenkant heerlijk zacht en smeuïg.

Wat ik ook heerlijk vind op de BBQ, is kaas! Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke kaasfondue maken door kaas te kopen in zo’n sfeervol houten bakje dat heerlijk smelt. Dopen maar met brood en groenten! Daarnaast is brie ook heerlijk van de BBQ, beetje honing en wat walnoten erbij en smullen maar. Of wat dacht je van een heerlijke halloumi burger? Samen met die gegrilde groenten op een geroosterd hamburger broodje met een lekkere verse knoflooksaus. Mmm, ik kan hem al bijna proeven. En als toetje geniet je natuurlijk van zo’n plakkerige spies met marshmallows want dat mag ook niet ontbreken voor de ultieme BBQ sfeer.

BBQ

Ben jij ook een echte BBQ fan? Kijk dan voor meer recepten (ook met vlees en vis) op de website van Kamadoexpress.nl. Je vindt daar nu het BBQ seizoen is geopend, ook een hele mooie The Bastard aanbieding. Kom maar op met dat mooie weer, we gaan er volop van genieten!

Dit bericht is opgesteld in samenwerking met Kamado.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving