14 april 2023

Een moestuin op pootjes

Een moestuin op pootjes

Al sinds ik klein ben hoor ik verhalen over de moestuin. De opa van mijn moeder had een tuin, een tuin met groente en fruit. Ik denk dat daar mijn interesse om het zelf te proberen dan ook vandaan komt. Helaas ben ik zelf niet goed ter been en kan ik daardoor niet makkelijk de grond tuinieren. Maar dankzij een moestuin op pootjes kan ik nu toch aan de slag!

Dankzij de kweektafels van Elho heb ik nu mijn eigen echte moestuin. Ik heb natuurlijk nog heel veel te leren, want deze wereld is helemaal nieuw voor mij. Maar dankzij deze prachtige tafels op hoge poten is het makkelijk om staand te moestuinieren. Naast deze tafel heel Elho nog veel meer handige moestuin accessoires, ook deze tomatenpot komt uit hun assortiment.

Zoals ik al aangaf heb ik nog veel te leren. Zo heb ik mijn sla veel te dicht op elkaar geplant. En alle kroppen tegelijk, dat doe ik volgend jaar dus anders, want vijf keer in de week sla eten is ook weer wat overdreven. Ook al is het heerlijk! Ook plantte ik de tomaten te laat over in de pot waardoor ze heel lang heel klein bleven. en gaf ik de courgette te weinig ruimte, want die houden van lekker uitdijen weet ik inmiddels. Maar hé, al doende leert men! Ook moet ik denk ik wat meer keuzes maken, wat wil ik nou echt het allerliefst in mijn moestuin, zodat ik daar meer aandacht aan kan besteden. in plaats van alles uitproberen en bij elkaar zetten.

Hoe geweldig is het dat ik de sla met mijn oma kan delen, het doet haar weer denken aan de moestuin van haar vader. De smaak van de sla is zo anders dan van die uit de supermarkt zegt ze altijd. Dat ervaarde ik zelf ook, de tomaten smaken veel voller en rijker dan die uit de winkel. Ik maakte van de rucola een heerlijke pesto, voor op mijn zelfgebakken zuurdesem brood. JA, het wordt nog wat met mij haha. Maar wat geeft het een kick om zelf je ten te maken en verbouwen. Ook al is het in mijn geval maar op zeer kleine schaal.

Ik heb er er enorm veel lol aan deze moestuin experiment beleefd. En ik ga volgend jaar zeker weer aan de slag met mijn moestuin op pootjes. Bedankt Elho! Voor deze nieuwe hobby en het herleven van moestuin verhalen.

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving