3 mei 2023

(Moes)tuinboeken lezen

tuinboeken lezen

Ik ben volop bezig in de tuin! Met mijn moestuin, met vrolijke nieuwe planten en het aankleden van ons terras en de overkapping. heerlijk vind ik dat. Met dat het voorjaar toto leven. komt, kom ik zelf ook weer tot leven. Zo voelt dat echt! Nu ik meer vrije tijd heb, wil ik me meer verdiepen in het tuinleven en in het hebben van een (kleine) moestuin. Vandaar dat ik tuinboeken ga lezen. Hieronder vind je informatie over de vier boeken die ik tot nu toe las.

Oma’s Groene Tuintips

tuinboeken lezen

Mieren onder je terras, slakken in je moestuin en luizen in je rozen. Je wil ze niet, maar je hebt ze wel. Oma zou er wel raad mee hebben geweten. Alleen waren haar oplossingen niet altijd even duurzaam of milieuvriendelijk. Daarom goot Casper Boot (bekend van Zilverblauw en Tuinbroekies) grootmoeders tips in een modern jasje. Want voor íeder tuinprobleem is een leuke, natuurlijke, duurzame en betaalbare oplossing! Het boek heb je zo uit want het leest snel weg. Zelf heb ik totaal geen last van slakken of mieren in de tuin. Ik vind dat die erbij horen en zie het als hun gebied waar ik op visite ben. Daarom doe ik met die tips dan ook helemaal niets. Maar een aantal tips zijn wel echt heel handig om toe te passen in de tuin. Wil jij dit boek ook lezen? Je vindt Oma’s Groene Tuintips hier bij bol.com.

De meisjes van de moestuin

Moestuinboek

Kweken, oogsten, koken en eten zijn de basics in het leven van De Meisjes van de Moestuin – Amber Carchedi en Reny Muller. In dit boek laten zij zien dat het telen van je eigen groente en fruit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat je zeker geen grote tuin hoeft te hebben om er gevarieerd uit te eten. 

Met de oogst bedenken de Meisjes bijzondere, maar eenvoudig te maken gerechten want, zeggen ze, ‘zowel in de tuin als op ons bord willen we een feestje’. Daarom kweken ze geen groene sperziebonen maar paarse en zetten ze lavendel naast kool. Zo creëren ze een toevluchtsoord in de stad waar ze genieten van een heerlijke lunch of een lekker drankje uit eigen tuin. Geniet je met ze mee? Meisjes van de moestuin.

MOES TUIN, supersimpel moestuinieren

Voor de lekkerste zelfverbouwde groenten heb je helemaal geen tuin nodig. Pak een paar kistjes of potten, zet ze op je dakterras of balkon en ga tuinieren! Ook zonder tuin en groene vingers kun je met de supersimpele kistjesmethode je eigen moestuin maken. Zaai je eigen groenten en kweek ze op tot eetbare exemplaren. Dus, handen uit de mouwen: kweken en oogsten.

Dit boek past perfect bij mijn situatie, ik heb moestuin bakken en hier staan bijna alle groenten in die ik interessant vind. Ik ben dan ook superblij met dit handige complete boek. Je vindt MOES TUIN hier.

Floors Moestuin

Moestuinieren

In Floors moestuin laat moestuinexpert Floor Korte zien je hoe eenvoudig je eigen moestuin begint. Dit lijkt vaak een hele klus, maar ook met weinig inspanning kun je van je eigen groente, fruit en kruiden genieten. Resultaat: minder stress, maar méér eetlust! Met een helder stappenplan, kleurrijke foto’s en levenslustige illustraties inspireert Floor je om een eigen milieu- en diervriendelijk paradijsje te maken. Per maand zie je overzichtelijk wat je het best kunt doen in je moestuin. Inclusief een zaai- en oogstkalender en handige plantenpaspoorten.

Welke van deze tuinboeken ga jij lezen?

Liefs Lies

Deze blogpost is in samenwerking opgesteld
Ook samenwerken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving