9 januari 2016

Houtje…touwtje…mandje..!

Goedemorgen! Het weekend is begonnen :) HEERLIJK! Ik moet altijd weer erg wennen na de vakantie en keek erg uit naar het weekend deze week. Ik heb even een snelle mand gehaakt, met lekkere dikke wol! Gewoon voor de fun.

Dit x wilde ik iets anders als rand doen, en ik ging aan de slag met een bol touw. Het is mega simpel om deze mand te maken, maar je krijgt wel een leuk resultaat.

Een ideaal mandje voor je bollen wol :)

De dikke wol is van de Hema en kocht ik heel lang geleden. Ik had hem al tijden liggen en wist niet wat ik ervan moest maken. Het is acryl en voelt daardoor niet zo heel lekker aan, maar voor een mand is het prima. Het pluist niet en blijft goed in model.

Gebruiken jullie ook gehaakte manden in huis? Ik heb er inmiddels al een hele boel gemaakt en vind ze ideaal. Geniet van je weekend!! Owja en het patroon van de gebreide sjaal van gister is vanaf nu ook de koop in de shop. Mocht je nog geen weekend project hebben :)

Liefs Lisanne

18 reacties op “Houtje…touwtje…mandje..!”

  1. Hannie schreef:

    Hoi lisanneheel mooi die mand ik denk dat ik er ook maar eens ga haken.ook mooi voor mijn dochter op de baby kamer voor luiers.fijn weekend.gr. hannie

  2. Tineke schreef:

    Ja ik maak ook graag manden . k Heb ze ook al van touw gehaakt ,met een gekleurd randje van katoen er boven .Goed idee om die stugge hemawol op te maken trouwens !

  3. 'm(i)e' schreef:

    Ik heb er eens eentje gemaakt in zpagetti en die wordt nog altijd gebruikt; Alleen zakt ze wat in nu ze al wat ouder is … Misschien moet ik nog iets strakker proberen haken ? Het jouwe vind ik een heel mooike !

  4. Emily schreef:

    Hey Lisanne,
    Wat een leuke mand is dat geworden. Zoiets wil ik ook nog maken, helaas heb ik een ander project. Een poncho voor de kleindochter van mijn net overleden buurvrouw. Even tussendoor. Maar zo’n mand staat zeker op mijn lijstje. Fijn weekend.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  5. Suzanne schreef:

    Wat een ontzettend leuk idee, die combinatie met touw. Top!

  6. heidi schreef:

    een echt stoere draadenpraat combi leuk!!

  7. Hier in huis hebben we inderdaad ook veel gehaakte mandjes staan van textielgaren. Deze variant met touw vind ik helemaal super!

  8. Leen schreef:

    Heel mooi mandje! `k Heb me er ook al geweldig mee geamuseerd :) En inderdaad, je kan er vanalles mee. Op mijn blog heb ik er onlangs nog enkele gepost.
    Groetjes!

  9. Miriam schreef:

    Prachtig!! Ik was ook al van plan om iets met touw te gaan doen… Heb van dat hele fijne touw, maar dat vind ik bijna niet te doen… Mag ik vragen… Heb je sisal of jute? Groetjes Miriam

  10. Fia schreef:

    Wat een schattige mand…mag ik vragen of je er een patroon van heb???

    hart groetjes Fia

  11. Martine schreef:

    Gaaf mandje zeg! Met touw haken staat ook nog steeds op mijn steeds langer wordende to-do lijstje. Goed idee om er een mandje mee te haken, lekker stoer.

  12. Liza schreef:

    Wat ziet het er weer mooi uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving