12 april 2024

Maak een schelpen spektakel

Maak een schelpen spektakel

Ben jij ook het liefst het hele jaar in zomerse sferen? Ik wel, ik heb daarom veel licht in mijn huis en ook vele schelpen! Ik wilde die schelpen verwerken in een sfeervol DIY project zodat ik ze elke dag zie en het meteen een hoop sfeer aan mijn interieur toevoegt. Daarom maakte ik een schelpen spektakel!

Wat je hiervoor nodig hebt is natuurlijk allereerst een heleboel mooie schelpen en eventueel stukjes koraal, zee-egels of andere strandvondsten. Daarnaast een aantal kleine glaasjes waar een waxine lichtje in past. Ik gebruikte er in totaal drie die ik bij de kringloop vond. En als basis heb een je houten plank nodig. Je kunt natuurlijk gewoon zelf een plank zagen maar ik gebruike voor het gemak een langwerpige borrelplank van de Xenos. En niet te vergeten goede lijm. Ik gebruikte de lijm die ik over had van de schelpenspiegel en mijn Dremel lijmpistool

Plak als eerste de glaasjes voor de waxine lichtjes vast op de plank en voor het (plak)gemak laat je dat eerst goed drogen. Daarna kun je de plank gaan opvullen met schelpen. Ik maakte groepjes van dezelfde soort omdat ik dat effect erg tof vind staan. Maar je kunt natuurlijk ook een hele plank in één soort schelp maken, bijvoorbeeld met oesters of juist allemaal verschillende schelpen door elkaar gebruiken.

Het staat zo sfeervol op tafel met de kaarsjes aan, instant summer vibes. Ik zie hem ook al staan op de buitentafel wanneer het weer wat beter weer wordt. Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat er diertjes in deze schelpen hebben gewoond, ze zijn stuk voor stuk prachtig en ik kan er dan ook naar blijven kijken. Maar heb jij zelf meer met mooie stenen, kristallen of legopoppetjes maak dan gerust daar een leuke sfeerplank mee. Ik weet zeker dat ook dat heel tof zou worden. Je kunt er echt alle kanten mee op.

Ik hoop dat ik je hebt kunnen inspireren en wie weet maak jij ook een schelpen spektakel. Of een andere plank, geef er gerust je eigen draai aan! Deel je het resultaat wel even met ons #happyhandmadeliving

Liefs Lies

Dit bericht bevat affiliate links.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving