Er is weer een sjaal van mijn haaknaald gevlogen..! Dit x haakte ik een sjaal uit een boek, haken en kleur om precies te zijn en wel met heel bijzonder garen… Ik heb het over de two-tone sjaal uit het eerste boek van Claire en Saskia.

Het garen waar ik het over heb is van Knit Collage, een bijzonder garen merk wat in Amerika gevestigd is. Ze maken extreem luxe en mooie garens en daarom kwamen ze meteen op mijn DROOMGARENlijstje :) Ik gebruikte voor deze sjaal de Maharani Silk in de kleur Keylime-pie. Het heeft een glitterdraad en daarnaast bestaat het uit turquoise en lichtgroene draad, een garen naar mijn hart dus!

Toen ik het ik vorig jaar in het echt zag, kon ik het niet laten om HIER twee strengen te kopen. Dit was helaas niet genoeg voor de hele sjaal en omdat het vrij kostbaar is heb ik gecombineerd met een ander garen, een katoendraad van Drops, de muskat lijn. Een prachtig glanzend garen dat heel fijn haakt om dat het lekker zacht is en niet splijt. Ook deze bollen had ik al liggen en vonden ineens een doel.

De rand haakte ik met By Claire nr. 1 in de kleur chocoladebruin. Het is dus echt een combi sjaal geworden met allemaal verschillende garens. De bruine rand geeft de sjaal iets stoers, de rest van de garens zijn vrij zoetsappig en daarom vond ik het leuk om een contrastkleur te kiezen. Hoewel zoetsappig natuurlijk ook heerlijk is op z’n tijd :)

Heerlijk hè, om nieuwe garens uit te testen..! Daar kan ik echt intens gelukkig van worden en ik heb inmiddels ook een heel lijstje met dingen die ik zeker nog een keer wil uitproberen. Soms zit ik echt te glunderen op de bank met een nieuwe bol wol..hihi. Dit garen van Knit collage is zeker een aanrader voor als je iets bijzonders wilt en ook de Muskat is een heerlijk .

De sjaal uit het boek Haken en kleur blijft een heerlijk patroon om te haken en krijgt door het gebruik van verschillend garen steeds een andere look. De laatste tijd heb ik trouwens ook een wensen lijstje met breinaalden :) maar daar later meer over…



Nu ga ik vertrekken richting Knotten in Delft voor een brei je blij workshop die meer dan vol zit, ik heb er super veel zin in!!



Happy zaterdag,

Liefs

19 reacties op “Two tone sjaal met Knit collage..!”

  1. Shirley schreef:

    Ik vind het een hele subtiele overgang van het ene naar het andere garen Lisanne en
    dat ziet er heel rustig uit. Hartstikke mooi!
    Fijn weekend!

    Groetjes, Shirley :))

  2. Leen schreef:

    Is echt supermooi geworden! En de kleuren gaan echt goed samen, had ik zelf niet gedurfd denk ik, chocoladebruin met het blauw-groen combineren in een sjaal…. Maar het is echt heel mooi uitgedraaid :) Fijn weekend!

  3. Emily schreef:

    Hey Lisanne,
    Wat een mooie sjaal is het geworden zeg. Mooie kleuren en mooi garen hoor. Heel leuk.
    Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily
    (Casacreaemilia.blogspot.nl)

  4. BY JM schreef:

    Hoi Lisanne,
    Wat een meer dan mooie sjaal is dit geworden!
    Toevallig heb ik afgelopen week ook zitten rommelen met al mijn bolletjes en besloten om dit patroon te gaan maken met een berg verloop garen wat ik heb liggen. Ik ben benieuwd of het net zo prachtig gaat uitpakken als jou variant!
    Liefs!!

  5. Linda schreef:

    Lisanne, dit is wel heel gaaf geworden zeg. Hele mooie combinatie van garen en subtiel gebruikt. Jij weet wel wat te combineren ….daar ben ik nog mijlenver vandaan! Lieve groet Linda – hipenhandgemaaktbylin

  6. Lisa schreef:

    Mooi garen en een mooie kleurencombi!

  7. Sofie schreef:

    Hey,
    Ik haakte de ‘two tone’ sjaal ook al eens. Leuk patroon, niet?! Je garen ziet er heel mooi en zacht uit, vooral de kleurencombi vind ik gedurfd, geslaagd dus!
    Groetjes Sofie

  8. Oh wat een prachtige wol en prachtig steken.

  9. Lizette schreef:

    Hoi Lisanne
    Dat ziet er weer super uit! En ik moest lachen om je geglunder op de bank met een nieuw bolletje garen, hihi.

  10. Yvonne schreef:

    Heel mooi, vooral de combi. Ben ik nog nietmzo goed im. Ben benieuwd naar je breisels

  11. Charlotte schreef:

    Mooi! Leuk dat je gehaakt hebt met het prachtige garen Maharani Silk. Tot snel!

  12. Simone schreef:

    Hallo allemaal,
    Weet iemand ook de naam van het stekenpatroon van deze sjaal. Zodat ik een voorbeeld hiervan kan opzoeken op youtube. Heb zelf het leuke boek haken en kleur waar dit patroon uit komt in huis maar ondanks beschrijving en tekening lijkt het wel of ik iets fout doe. Althans mijn proeflapje wordt steeds breder. Stokjes haken etc lukt mij prima maar vooral begin lossen en een extra stokje op het einde verwarren mij steeds denk ik.
    En heb er enorm zin in om mee verder te gaan om deze super leuke sjaal te maken.

    Lfs grtz Simone

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving