28 december 2013

Het is een filet gehaakte sjaal!……..

Hij is af, het was een flink karweitje, maar zeker de moeite waard!…

Als je weet welk garen je wilt gebruiken ga je op zoek naar patroon dat je in de sjaal wil verwerken, ik heb een borduurpatroon gekozen van een eland, en heb dit op ruitjes papier overgezet.
De eerste 34 toeren heb ik gehaakt door 1 toer stokjes te haken, en dan een toer 1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes overslaan en weer een stokje, zo krijg je de ruitjes. Dit herhaal je tot dit stuk de gewenste lengte heeft. Ik heb 34 toeren gehaakt.
Als je eenmaal bij het patroon aan komt, haak je alleen maar open vakjes om het patroon heen, het patroon zelf haak je met dichte vakjes. Na het patroon haak je weer 34 toeren (of meer indien gewenst) om en om de toeren zoals hierboven beschreven.
 Je haakt er een rand stokjes omheen als je helemaal klaar bent, ik heb voor donkerbruin gekozen.
Ik heb hem gehaakt met Lima wol, op haaknaald 3,5 mm. Er gaan 10 bollen in de sjaal en 1 in de rand.
Het resultaat is een super leuke sjaal…….
Saar en mien haakte deze sjaal met een roos er in, die is ook super leuk! Je kunt elk gewenst borduurpatroon kiezen…. daardoor zijn er ongelofelijk veel mogelijkheden. en je kunt natuurlijk ook andere dingen filethaken, een plaid, om een waxinelichthouder ga zo maar door…!!!

3 reacties op “Het is een filet gehaakte sjaal!……..”

 1. Anoniem schreef:

  Wat is ie gaaf!!! En wat ben je een prof geworden ;-). Ik weet nog dat we onze eerste sjaals breiden ;-). Knap hoor. Jer

 2. baukje schreef:

  Ik zou graag willen weten hoeveel steken je hebt opgezet voor zo'n brede sjaal, alvast bedankt, gr Baukje

  • Lisanne Multem schreef:

   Dat is afhankelijk van hoe breed je de sjaal wilt hebben. Ik dacht dat ik aan de 160 steken zat. Het i belangrijk om te weten uit hoeveel steken je patroon bestaat. Dan kun je kijken hoeveel steken je aan beide kanten extra wil hebben. Succes! groetjes Lisanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving