7 februari 2014

Een kuiken invasie!

Toen ik vanmorgen beneden kwam, kreeg ik even de schrik van mijn leven! De hele woonkamer zat ineens vol met kuikens. Piepkleine net geboren kuikens! Echt overal….

In de servieskast…
Een paar hele hongerige kuikens in de keuken, in de fruitschaal en op de afzuigkap. Keesje had er bijna één te pakken op het aanrecht, maar ik was gelukkig net op tijd om ze te redden!
Een paar zijn al met hun hele gezin een huis ingetrokken.
Een aantal zien mijn bloesemtak als boom. En weer een ander clubje vond de vogelkooi veiliger met al die poezenbeesten in de buurt…
Deze houden zich warm in een oude juskom…
Maar deze zitten weer liever op de eettafel naar buiten te kijken… Ben benieuwd hoe het er straks uit ziet als ik thuis kom?
Owja, wil jij ook een paar kuikens bij je thuis uitnodigen deze Pasen. Dat kan door vierkanten lapjes te breien. 20 steken opzetten en 20 rijen tricotsteek breien, afhechten. Vouw twee punten diagonaal naar elkaar toe en stik het driehoekje dicht (net voor het einde opvullen). Trek d.m.v. een draad het ruggetje (het midden van de rechte kant van het driehoekje) naar de punt van de driehoek en weer terug, nu is het geen driehoekje meer en lijkt het al op het lijfje van het kuikentje. Stik twee oogjes aan de voorkant en plak aan dezelfde kant een vilten snaveltje op de punt. En ja hoor, een kuikentje is geboren!

4 reacties op “Een kuiken invasie!”

 1. Haha…gaaf! Wat een werk heb je er aan gehad! Ik ga 't aan m'n dochter laten lezen, ze vindt het vast leuk om er een paar te maken.
  Fijne dag!

 2. Anoniem schreef:

  Oh, wat leuk. Zo wordt het al voorjaar!! Heb je er echt zooooooveel gemaakt. Superleuk effect, door je hele huis! Maar heb je niet nog heel even een paar olympische-spelen-schaatsen gemaakt voordat de lente echt begint? Nog even genieten van onze kanjers op de lange baan en dan lekker door naar het voorjaar! Veel plezier op de beurs!!! Jer

 3. Lisanne Multem schreef:

  Ja heb er heel veel gemaakt! hihi maar is een leuk klusje! Nee ik zit al helemaal in de Paaspatronen hihi! Zit ook te smachten naar zon, maar moet idd nog even wachten! Fijn weekend allemaal! Groetjes Lisanne

 4. HaakZaken schreef:

  Wat een grappige kuikentjes. Superleuk idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving