fbpx


Een steek? uhm hoe weet je hoe een steek er uit ziet?

En toen was het workshop tijd! 


Het was voor mij de eerste x dat ik zo iets ging doen! Spannend dus!!
De gastvrouw had al een super leuke tafel gemaakt! 


Voor iedereen wat vulling, lint en naalden…


Uiteraard katoen en haaknaalden! Check! Het feest kon beginnen, voor de gasten was het nog een verrassing! Meiden, we gaan hartjes hangers haken!
Uhm…..haken? Lijkt dat op breien? 


Wat hebben we gelachen..gehaakt…gekletst en bijna gehuild…hihi…bleek dat op de moeder van de gastvrouw na (gelukkig), nog niemand kon haken…
Ok….plan is…stap voor stap voordoen….en nog een x…en nog een x…Iedereen luisterde aandachtig en deed zijn best om mee te doen. Het was een hele leuke groep vriendinnen! Grappig om te zien dat de één het sneller oppakt dan de ander….en dat niet iedereen vatbaar is voor het haakvirus…Ja, dat kan natuurlijk ook!
 Inmiddels liep ik rondjes rond de tafel om in te springen waar nodig!
Als je al wat langer haakt, denk je al snel dat iets logisch is…maar voor iemand die voor het eerst haakt is het helemaal niet zo logisch.
Zo hield iemand die rechtshandig is met links de haaknaald vast…dat vond ik super knap!..maar werkte uiteindelijk niet…
Waarom heb ik steeds 3 lussen op mijn haaknaald, klopt dat? Uhmm..Nee, dat is eigenlijk breien…
Juf ik heb me vastgehaakt…hoe ziet een steek eruit?…
Huh..keren…ondersteboven? 
Ik heb een gat in mijn hart!…owjé…Ik kom meteen EHBH (eerste hulp bij haken) verlenen… 
Een vaste? betekent dat, dat ik geen kant meer op kan met mijn haakwerk… 


We herhalen steeds dezelfde steek, maar juf, wat ik net deed ben ik alweer vergeten…
Een toer??? waar ben ik nu dan….
Na een uurtje wennen aan de steken (lossen en vasten) kwam er al vorm in het lapje! Drie meiden hadden het helemaal door en liepen zelfs al wat vooruit!

Ik heb er enorm van genoten en geleerd, het was een super ervaring! En nu wist ik meteen wat ik goed deed, wat ik nog beter kan doen en wat voor info ik voor een volgende x vooraf moet inwinnen… ik moet het patroon nog meer aanpassen naar de doelgroep!


4 uur, zweet, zere vingers en overal afgerolde bollen katoen later….hier het eindresultaat….een aantal meiden hadden het hele hart af, en gingen thuis met een tweede aan de slag :-)
Anderen hadden de eerste helft af en gingen thuis verder met het andere deel! 
Er was ook iemand die geen hart maar een armband ging maken…en één die liever het voorbeeldexemplaar mee naar huis nam! Zolang iedereen maar blij is! Geweldig!!
Dank je wel S voor deze geweldige middag en wat fijn dat je moeder er was!!! 

Labels:, ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (8)

 • Avatar

  kreamade

  |

  Leuk!! Het is inderdaad nog een hele 'toer' om haken te leren aan anderen. Maar wat leuk dat je dit gedaan hebt! gr. Hennie

  Reply

 • Avatar

  Jenneke van Maurik

  |

  helemaal leuk….. mijn tweelingzusje is het ook aan het leren en heeft haar eerste sjaal nu gemaakt na heel wat oefenen :-) zie mijn blog
  en owwww wat is dat leren lastig onthouden… hoe moest het ook al weer, volgende dag helemaal alles kwijt haha….. na een tijd wordt het een gewoonte… maar dit is super knap gemaakt ♥

  Reply

 • Avatar

  crochetcookingandmore

  |

  Leuk! Ik geef sinds kort met 3 andere moeders haakworkshops op de basisschool, groep 5-8. En dat is nog best lastig! We hebben 4 lessen van een uur en hierin leren we ze lossen haken met een haaknaald. Hiervan maken we een armbandje met bedels en ze leren vasten haken met zpaghetti…een potje. De meesten vinden het erg leuk…hopen dat ze het blijven doen!

  Reply

 • Avatar

  Chantal van HaakBrei-n

  |

  Wat een gaaf verhaal zeg, en het eindresultaat mag er zijn zo voor een eerste keer van de meesten, ze hebben een goede lerares aan je gehad, supergoed gedaan! ;-)))) Liefs Chantal

  Reply

 • Avatar

  Patricia De Baene

  |

  wat een leuke historie. Ik heb bijna zo hard gelachen als jullie, alleen nog maar door het lezen van je verhaal en de voorstellingen die ik me daarbij kan maken. En ja in het begin, als je alles nog moet leren, kan het knap lastig zijn, maar ik weet zeker dat er enkelen de microbe vast zullen hebben. Waarschijnlijk al gaan shoppen voor leuke haakspulletjes :-)

  Groetjes
  Patricia x

  Reply

 • Avatar

  Simone's Haak en Naai blog

  |

  Wat fijn dat het een succes was! Toch erg spannend zo voor de eerste keer! Voor herhaling vatbaar? Vast wel, maar je hebt er wel engelengeduld voor nodig :)
  Groetjes!!

  Reply

 • Avatar

  Lizette van der Plas

  |

  Wat leuk om te lezen en wat lijkt me dit herkenbaar! Ik vind alles zelf ook al zo enorm logisch, maar weet me ook nog wel te herinneren hoe ik in het begin worstelde met al die termen en steken… En ik heb het ook wel eens aan een vriendin proberen uit te leggen, maar dat viel echt niet mee (en heeft ook biet het gewenste resultaat gehad helaas). Petje af voor jouw workshop en voor het doorzettingsvermogen van de dames! Groetjes

  Reply

 • Avatar

  Lisanne Multem

  |

  Dank voor alle lieve reacties! Ik heb er echt enorm van genoten! Als je in een deuk wilt liggen, is zon workshop een aanrader!! hihi Liefs Lisanne

  Reply

Laat een reactie achter