29 maart 2014

Hippe tapestry gehaakte mochila tas!

Ik ben inmiddels een beetje in de ban van het inhaken, mozaïek haken, tapestry haken (of hoe je het ook noemt) en heel toevallig was er hier in de buurt een hele leuke haakmiddag georganiseerd. Een middag tapestry haken om een hele leuke tas te maken. Ik vind hem zo gaaf!!

Dit super leuke voorbeeld mocht ik even lenen van de winkel. Zodat je alvast een beeld hebt van hoe het ongeveer gaat worden. Dank je wel Cora en Lindy!

Dat kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan, dus heb ik daar gistermiddag met nog 4 andere dames en de maakster van deze tas, lekker zitten haken. Het was erg gezellig en ik heb de bodem al bijna af ;-)
Het leuke van tapestry haken is dat zodra je de techniek in de vingers hebt, je zoveel patronen kan haken! Het is even wennen, maar daarna gaat het prima. Gewoon veel tellen. Eigenlijk kun je elk borduurpatroon gebruiken. Oneindig veel mogelijkheden dus! 
Ok, ik heb nog ff nodig, maar dat geeft niet! Wil je ook aan een mochila tas beginnen, met de mogelijkheid je vragen meteen te kunnen stellen? Neem dan contact op Ricken, in Schoonhoven. Naast het haken van deze tas zijn er nog andere haakmiddagen, bijvoorbeeld om het stokhaken of Tunisch haken uit te proberen. Je hoeft geen ervaren haakster te zijn en het fijne is dat je meteen alles kunt vragen. Maar voor deze tas is het wel fijn als je basis van vaste en rondhaken al onder de knie hebt!
Deze tas vind ik echt het einde! Hij past, met zijn buidel model heel goed bij de mode van deze zomer,  en met een paar van die hippe Ibiza style armbanden ben je helemaal hip! Die armbanden bestelde ik hier.
We gebruiken Catania Grande, door de dikte van deze draad en deze techniek wordt je tas lekker stevig. Dus voeren is niet nodig. Er is geen vast patroon voor de tas, je kunt er ingooien wat je maar wilt, daardoor wordt het een unieke tas. Hoewel ik wel probeer het één en ander op te schrijven, om de volgende x met jullie te kunnen delen, gewoon wat handigheidjes. Er gaan in totaal 9 bollen in, maar je houdt er wel een heel mooi accessoire aan over! Ik ga nog even verder! Fijne zonnige zaterdag! 

13 reacties op “Hippe tapestry gehaakte mochila tas!”

  1. Anoniem schreef:

    Steeds weer wat anders he gaaf die tas en die armbandjes zou ik zo willen maken ricky

  2. Jans schreef:

    Was heel leuk om te doen nu nog even zien wat ik in ga haken Gr jans

  3. Lisa schreef:

    Wow, der ist ja traumhaft schön.

    Lisa

  4. Ingrid Goossens schreef:

    Dit zie ik de laatste tijd steeds vaker, staat nu boven aan mij verlanglijstje. Nu nog een patroon vinden, kun je me hierbij helpen? Zijn er boekjes van?

    Groetjes ingrid

    • Lisanne Multem schreef:

      Hoi Ingrid, helaas geen patroon, het is idd gewoon wat doen. Voor zon ster in de bodem haak je steeds de meerderingen in de basiskleur en de over enkele vasten in een andere kleur, vanaf een breedte van 8 vasten per ruitje ga je weer 1 per toer minderen, op internet kun je eventueel wat inhaak patronen vinden. Je kunt googlen op tapestry crochet. Veel succes! Groetjes Lisanne

  5. Dat heb je leuk gevonden met die ster zo op de bodem. Word vast ook heel mooi in jouw kleuren.

    Groetjes
    Patricia x

  6. Tinekebo schreef:

    Wow wat knap gemaakt. Lijkt me wel moeilijk hoor . Leuk om een keer zo 'n workshop te doen.

  7. Leuk zeg, je hebt de smaak helemaal te pakken he! :) je tas wordt vast prachtig. En wat handig dat je zo'n workshop in de buurt kon volgen. Groetjes

  8. ponnekeblom schreef:

    Ja, heel tof! Heel mooi gedaan!

  9. Joke Lindevrouw schreef:

    Ja heel mooi! Supergaaf!

  10. bella teen schreef:

    Do you have a tutorial about how to do the circle of wayuu bag? In this size.
    Congrats, it's so beautiful!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving