6 juni 2014

DIY zomerse Bali vlaggen

Ik heb laatst (zoals je hier al hebt kunnen lezen) een workshop Annie Sloan verftechnieken gevolgd. Dat was super leuk, en wat ik daar hoorde was dat je ook textiel kunt verven….? Huh, dat moest ik meteen uit proberen! En daarom bedacht ik deze DIY zomerse Bali vlaggen.

Ik had een tijdje terug een pakje vlaggen gekocht… Een pakje vlaggen? hoor ik je denken. Ja, het zit zo, als je nog geen ster met het naaimachine, kun je toch je eigen vlaggenlijn maken met een Rico pakje vlaggen.
In dat pakje zitten 6 witte stoffen vlaggen…
Je kunt deze op alle mogelijke manieren versieren, met lint, stof, stickers, draad, etc. etc. Ik zag nu de perfecte kans om met mijn nieuwe verf, stof te verven. Je doet wat verf in een bakje en voegt er water aan toe, zodat je een klein laagje gekleurd water krijgt.
Je hebt maar heel weinig verf nodig, voor dit kleine DIY project…
Dan doop je de vlaggen één voor één in het bakje, zodat het vlaggetje de verf kan opnemen. Vervolgens hang je ze (een hele tijd) te drogen boven een vuilniszak/plastic tasje. Je krijgt er een soort tie dye look van…ik vind het mooi om de vlaggen rustig te houden, maar je kunt het natuurlijk zo bont maken als je maar wilt!
Aan mijn 2e set vlaggen naaide ik schelpjes. Dat geeft meteen die Bali vide aan de vlaggenslinger. De zomer staat gelukkig weer voor de deur en ik ben dol op schelpen. De rest van de vlag met de schelpjes liet ik gewoon wit.
Deze vlaggen van Rico maken het echt mega makkelijk om je eigen super leuke vlaggenlijn te maken. Ik kocht ze hier.
Heerlijk die strand look!
De komende weken zal ik steeds meer schelpen in huis halen… Het visnet aan de muur breide ik van touw.
Gewoon door op naalden 12 mm een luie wijvensteek te breien en de hoeken van de gebreide lap aan elkaar te binden.
Binnenkort kom ik met een haakpatroon voor vissen om in het net te doen! Ik wens je heel veel plezier met deze DIY zomerse Bali vlaggen.
Fijne vrijdag en alvast een heel fijn weekend! Het zonnetje is er al!
Liefs Lisanne

13 reacties op “DIY zomerse Bali vlaggen”

 1. mingle-mangle schreef:

  wat weer leuke dingetjes allemaal,visjes leuk leuk
  jij ook een fijn weekend,

  groetjes mingle-mangle

 2. Amber schreef:

  Ken je het boek Krijtverf en Kalkwas. Daarin staan super ideeën om met deze verven meubels en interieurspullen een metamorfose te geven. Het is een prachtig boek en het lijkt me echt iets voor jou.

  De slinger is prachtig geworden zo met die zee-en-strand-look. Leuk om die XXL-knoop erbij te gebruiken.

  Groetjes, Margaret

 3. Mez11 schreef:

  Wat leuk weer allemaal!
  ik zie dat jij al zo'n leuke XL-Knoop hebt! gaaf zijn die he!
  ben benieuwd naar je visjes.
  Succes en fijn weekend alvast!!
  Joyce

 4. Femke schreef:

  Wat een mooi effect geeft het met die verf. Is dat speciale textielverf van Annie Sloan of gewoon normale verf?

 5. kreamade schreef:

  Wat enorm leuk gedaan Lisanne!!! Super gaaf! gr. Hennie

 6. swiid-swiet schreef:

  Leuke vlaggetjes zijn het geworden en je visnet is ook super!

 7. Ice Pandora schreef:

  Super leuke vlaggetjes c: Geeft inderdaad een leuke
  strand sfeer! Xx

 8. Sandra schreef:

  Ik krijg spontaan zin om naar de zee te gaan… Prachtig! Je net vind ik schitterend. Laat de visjes maar komen! :-))

 9. Wat leuk gedaan zeg! Ik heb nog ergens een klein potje Annie Sloan staan en krijg gelijk zin om aan de slag te gaan :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving