6 januari 2015

Haak je eigen App(l)el telefoonhoesje..!

Tegenwoordig heeft “natuurlijk” bijna iedereen een Smartphone…het merk Apple heeft de wereld veroverd met zijn techniek en mooie gadgets. Ook ik ben heel blij met mijn Iphone vooral omdat hij zo makkelijk in gebruik is. 
Als grap haakte ik een App(l)elhoesje. Het is een heel simpel gehaakt telefoonhoesje met een klein gehaakt appeltje erop. Ik vind het namelijk heel leuk om dit soort hoesjes als grap aan hippe Iphone bezitters cadeau te geven. Zo van: Heb jij ook al zo’n “echt” hip App(l)el hoesje..? hihi 
Wil je ook graag zo’n grapje uithalen met iemand? Ik haakte dit mega simpele hoesje als volgt:
Voor mijn Iphone moest ik 24 lossen opzetten en deze tot een ring maken met 1 hv. Afhankelijk van welke type telefoon je hebt, kun je het aantal lossen aanpassen aan de afmeting van je telefoon. Dat doe je door de lossenketting om de omtrek van je telefoon te passen. Let op dat je dit niet te ruim opzet, liever iets aan de strakke kant. Met haken wordt het altijd nog iets breder en anders heb je de kans dat je telefoon eruit valt…
Daarna heb ik 27 toeren 23 vasten rond gehaakt. Ook dit verschilt per type telefoon, dus steeds even passen en meten tijdens het haken ;) of je hoesje al hoog genoeg is. 
Als het hoesje hoog genoeg is, haak je nog 1 toer halve vaste (eventueel in een ander kleurtje) tegen de richting in, dan blijft het hoesje beter in vorm. Hecht af en werk de draad weg. Naai of haak de onderkant van het hoesje dicht. Zo nu is je hoesje klaar.
Voor het appeltje:
Zet een magische ring op (weet je niet hoe dit werkt klik HIER)
Haak in die magische ring, 3 x een dubbel stokje, 8 x een stokje, nu weer 3 x een dubbel stokje en 1 halve vaste. Trek de draad van de magische ring nu strak aan en je appeltje is bijna klaar. Alleen nog een steeltje haken. 
Voor het steeltje:
Zet 4 lossen op, haak nu in de 2e losse vanaf de haaknaald 1 halve vaste, haak ook in de laatste 2 lossen 1 halve vaste. Hecht af en naai het steeltje aan het appeltje. 
Je mega coole hippe toffe App(l)el hoesje is af ;-) Veel plezier met iemand aan het lachen te maken.

Fijne dinsdag,

Liefs Lisanne

9 reacties op “Haak je eigen App(l)el telefoonhoesje..!”

  1. zenuwpees schreef:

    Een leuk telefoon hoesje groetjes Marie-Claire

  2. mingle-mangle schreef:

    leuk hoesje wij zijn ook weer aan een nieuwe toe vorige was ook gehaakt,misschien een ideetje
    super hertje van je vorige bericht heel mooi gemaakt
    fijne dag mingle-mangle

  3. Grappig, ik heb net ook weer een telefoonhoesje gemaakt. Voor de sumsung mini van mn schoonzusje. Zonder appeltje… ;)

  4. Akkelien Smink schreef:

    Ja, dat is weer leuk bedacht!
    Groetjes,
    Akkelien

  5. Armande schreef:

    Wat een schetig telefoonhoesje, erg leuk als kadootje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving