Momenteel ben ik druk met het versieren van kopjes…zo leuk om te doen! Ik vind het hele proces erg leuk! Eerst mooie kopjes zoeken, dan grondig wassen, dan versieren om vervolgens een hele lange tijd in de oven te gaan…

Het is zo’n grappig gezicht al die kopjes in de oven :) Alleen daar word je toch al vrolijk van. En als ze dan eindelijk helemaal afgekoeld zijn, mag je ze er uit halen. het is net alsof je een cadeautje mag uitpakken.
Ik gebruikte bovenstaande porselein stiften van Edding en vond de mooie kopjes bij de plaatselijke kringloopwinkel. Je bent er zo een paar uurtjes aan kwijt, maar ik vind het een heerlijk werkje! 
Je kunt kopjes maken voor iemand die je lief vindt. Of je maakt ze voor een speciale gelegenheid. Eigenlijk is alles mogelijk, en kun je zo zelf de leukste cadeautjes maken. Ik ga voorlopig nog even door, want ik heb er nog niet genoeg…hihi

Ga jij nog DIYen dit weekend? Geloof dat het er wel weer voor wordt ;)
Geniet er lekker van!
Liefs Lisanne

29 reacties op “DIY porselein pimpen..!”

 1. Dag Lisanne,

  Jij bent goed bezig geweest, zeg.
  doe jij het porselein in een gewone oven? Hoe lang? Hoeveel graden? En hoe weet je of het porselein tegen de warmte van de oven zal kunnen?

  Zelf ben ik ook heel aarzelend begonnen met porseleinstiften, maar ik heb het nog niet durven bakken. Kijk maar hier:
  http://www.homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2015/01/handbeschilderd-porselein-en-lapcat.html

 2. kreamade schreef:

  Gaaf Lisanne! Jij hebt echt een vaste hand zeg! gr. Hennie

 3. Stins schreef:

  Lijkt me heel leuk om te doen ja!
  Ik ben een oud medicijnkastje aan het verven, en aan het haken natuurlijk ;-)
  Veel plezier verder, liefs Mirjam.

 4. Amber schreef:

  Dit is recycling op zijn allerbest. De kopjes en bordjes zien er zo superleuk uit. Ik heb wel eens nieuwe, blanco kopjes zo bewerkt, maar aan oude kopjes had ik nog niet eerder gedacht. Thanks voor de tip.

  Fijn weekend, Margaret

 5. Ankie vd Polder schreef:

  Ha Lisanne, wat zijn die gaaf zeg. Heel origineel en in derdaad ook heel leuk als cadeautje. Groetjes, Ankie

 6. Lotte Haakt schreef:

  Ze zijn zo leuk! Ik heb een hele tijd geleden een keer een porselein stift gekocht, maar nooit gebruikt. Nu ik dit zie gaat het toch wel een beetje kriebelen. Je hebt me een idee gegeven wat ik vanmiddag kan gaan doen :)
  Liefs, Lotte

 7. Sandra schreef:

  Ooohh… Wat zijn ze leuk!! Je hebt zo'n schattig gezichtje getekend… SUPER!

 8. Verie - Vestywo schreef:

  Ontzettend leuk, Lisanne! Ik zoek deze stiften al een tijdje omdat één van mijn wensen een eigen servieslijn maken (voor onszelf hoor). Ik ga gelijk een kijkje nemen..geniet van je prachtservies!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 9. Villa Kakelbont schreef:

  Erg leuk!! Ik heb een tijdje terug een setje edding stiften bij de Xenos gekocht en daar wil ik een kinderserviesje mee pimpen :-)

 10. Nicole schreef:

  Zo super schattig! Ik zag er al 1 op instagram voorbij komen (stip_en_zo) maar ze zijn allemaal erg leuk geworden!! Groetjes Nicole

 11. Hilde haakt schreef:

  Heel leuk! Toevallig heb ik van de week met mijn dochter bordjes beschilderd, met verf dan. Ook leuk.

 12. BY JM schreef:

  Een tijdje terug beschilderden we kop en schotel tijdens het high tea feestje van dochterlief. Erg leuk om te doen en de kids waren er een hele poos zoet mee!

 13. Zaanse Zolder schreef:

  ik heb er ook al een aantal gemaakt, leuk om te doen hè?

 14. Mara schreef:

  Wat zijn ze leuk!

 15. vaNNien schreef:

  Wat zijn ze leuk zeg!! Daar wil ik wel een kopje thee uit drinken.
  Weer een hobby erbij, straks moet je nog een aparte porselein kamer maken ;-))
  Ik heb net een zomerrokje voor Jikke gehaakt en ga nu weer verder met de grannydeken voor mijn schoonzus. In augustus moet ie af zijn en ik moet nog heeeeeel veeeeel vierkantjes. Dit is trouwens wel eens en nooit weer….pfff ik zie veel te veel andere leuke projecten.

 16. zenuwpees schreef:

  Borden en kopjes zijn heel mooi groetjes Marie-Claire

 17. wunderschöne tassen
  sehr schön
  super ideen
  möchtest du nicht vielleicht bei mir mitmachen?

  http://www.felix-traumland.eu/allgemein/zeig-her-eure-tassen-4/
  liebe grüße
  regina

 18. Lianne schreef:

  Hallo Lisanne, ik heb sinds dit weekend je blog ontdekt en mijn handen kriebelen om ook zulke leuke dingen te maken/creëren. Ik ben eigenlijk stiekem nieuwsgierig hoe jouw huis eruit ziet met zulke ideeën…. Ik ga zeker wat maken van je blog! Zoals dit leuke servies!

 19. Lianne schreef:

  PS. waar heb jij je stiften gekocht voor deze tutorial…?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving