HHL magazine
Yes, er komt weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier

Misschien zag je hem al voorbij komen op Craft Kitchen…het mintkleurige hart kussen..! Dit kussen haakte ik met een dubbele draad van By Claire nr. 2 in de kleur Mint. Het is super leuk voor op het bed van je dochter, of je hangt hem net als ik aan de muur :)

Ik heb hem aan mijn woonketting van houten kralen gehangen en ik vind het erg grappig staan. Maar “gewoon” als kussen is hij ook erg zoet.

Ik ben helemaal weg van de mintgroene kleur en niet alleen ik, hij is meteen ingepikt door mijn buurmeisje P. (bijna 3 jaar) hihi. Ze wilde hem gelijk meenemen voor haar nieuwe kamer. Tja, wie zegt daar nou nee tegen…

Ik ben heel benieuwd hoe hij straks op haar nieuwe kamer zal staan. Haar vader en moeder zijn momenteel druk aan het verbouwen en het beloofd een hele mooi kamer te worden!

Wil jij ook graag een lief harten kussen haken..? Dat kan, hieronder vind je het patroon:
Nodig:

4 bollen By Claire nummer 2 (mint)

Vulling

Haaknaald 9mmJe haakt het kussen met dubbele draad By Claire nr 2.Je haakt het hartkussen als volgt:Zet 3 lossen op.Toer 1: 2 vasten in de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 vaste in de volgende vaste, 1 losse en keren.Toer 2: *2 vasten in de 1e vaste van de vorige toer, 1 vaste in alle volgende vasten, 1 losse en keren* (4).Herhaal tussen de * tot dat je hebt gemeerderd tot 28 vasten.Je hebt nu een vlaggetje/driehoekje gehaakt, zo kun je dus ook een vlaggenslinger haken. Voor het hartje gaan we nog even verder.Toer 25: 14 vasten, 1 losse en keren,Toer 26: de eerste 2 vasten samenhaken, in de volgende 10 vasten haak je 1 vaste, de laatste 2 vasten samenhaken, 1 losse en keren (12),Toer 27: de eerste 2 vasten samenhaken, in de volgende 8 vasten haak je 1 vaste, de laatste 2 vasten samenhaken, 1 losse en keren (10),Toer 28: de eerste 2 vasten samenhaken, in de volgende 6 vasten haak je 1 vaste, de laatste 2 vasten samenhaken, 1 losse en keren (8),Toer 29: de eerste 2 vasten samenhaken, in de volgende 4 vasten haak je 1 vaste, de laatste 2 vasten samenhaken, 1 losse en keren (6),Toer 30: de eerste 2 vasten samenhaken, in de volgende 2 vasten haak je 1 vaste, de laatste 2 vasten samenhaken, 1 losse en keren (4),Toer 31: de eerste en de laatste 2 vasten samenhaken (2), afhechten.Voor de 2e hart boog:

Hecht de draad aan, aan de andere kant van het hart, haak 14 vasten, 1 losse en keer je werk.

Haak verder zoals toer 26 tot en met toer 31.Haak nog eenzelfde hart en naai de hartjes op elkaar, vul net voor het einde op met kussen vulling. Jouw kussen is klaar voor gebruik..!Veel plezier ermee,

Liefs Lisanne

14 reacties op “Ik + hartje + haken”

 1. Lisa schreef:

  Bedankt voor het patroon! Die ik ga ik vast nog een keer gebruiken =)

 2. Emily schreef:

  Hey Lisanne,
  Wat een leuk hart. Bedankt voor het patroon. Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 3. Verie schreef:

  Ontzettend leuk gemaakt, Lisanne! Deze ga ik ook eens haken, echt heel leuk, ben dol op harten! :)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 4. joppe schreef:

  De wereld heeft veel hartjes nodig; Ik ga er alvast een paar haken en doorgeven!

 5. Elisa schreef:

  Wat een leuk hartje is dit geworden. Inderdaad staat wel heel leuk met die kralen.

 6. […] Flower by InHaken 2. Shawl by Haak en Stekie 3. Heart by Draad en Praat 4. Crochet Jewelry by Moja […]

 7. Karlijn schreef:

  Goedemiddag,

  Ik heb een vraag ik snap niet bij het begin van de 2de boog, waar je moet beginnen met die 14 vasten?

  Groetjes

 8. Ilse (by-ik.blogspot.nl) schreef:

  Hoi Lisanne,
  Dank je wel voor het delen van dit patroon!
  Het hartje ligt op onze salontafel te pronken in een decoratie die “tv-proof” is. Mocht je het leuk vinden om te zien, neem gerust een kijkje op mijn blog: https://by-ik.blogspot.nl/2016/07/raamdecoratie.html
  Groetjes, Ilse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving