Het is bijna Pasen..!! Heel bijna zelfs :) Heb je de boodschappen al in huis..? De visite uitgenodigd..? Of zijn jullie gewoon lekker samen met het gezin..?  Als je nog wat tijd over hebt, heb ik nog een leuk projectje om te haken voor bij het paasontbijt of de brunch:)

Ik maakte Oosterse ei kussentjes die een extra zacht bedje zijn voor je ei. Ze zijn lekker simpel om te haken, maar hebben toch een hele chique uitstraling door het gouden accent. En met Pasen verdient je ei gewoon een mooi bedje toch! Ik haakte ze met het nieuwe DMC garen, natura medium. DMC natura is natuurlijk één van mijn favoriete garens en dan met name door het prachtige kleurenpalet en de mooie uitstraling. En deze nieuwe variant moest ik natuurlijk meteen uitproberen.

Daarnaast heb ik gouden kwastjes gebruikt die ik bij Sostrene Grene scoorde en zijn de leren labels uiteraard weer gemaakt door Mez11. Een ei hoort erbij en dit zoete kussentje maakt je paastafel helemaal af!

Door de speciale vulling voor het kussentje maak je gemakkelijk een kuiltje voor het eitje en daardoor rolt het ei niet weg. Het gouden accent maakt het voor mij helemaal af, maar je kunt natuurlijk allerlei kleuren gebruiken. Ook kun je het kussentje meer kleuren geven of een verloopgaren gebruiken. Maar in deze mooie lichtblauwe kleur past hij perfect bij mijn paastafel :)

 

Je haakt het kussentje als volgt.

Wat heb je nodig:

 • DMC natura medium (50 gram voor meerdere kussentjes).
 • Haaknaald 4 mm.
 • Granulaat korrels als vulling (www.Echtstudio.nl).
 • Stopnaald.
 • 4 gouden kwastjes (Sostrene Grene).
 • Leren label met vrolijk Pasen (www.Mez11.nl).

Begin: Zet 18 lossen op.Toer 1: Haak 1 v in elke losse (begin in de tweede losse vanaf de haaknaald), haak 1 losse en keer je werk.Toer 2 t/m 16: Haak 1 v in elke steek, haak 1 losse en keer je werk.Hecht af met een halve vaste en haak nog een zelfde lapje. Leg daarna de twee identieke lapjes op elkaar en haak door zowel het bovenste lapje als het onderste lapje een rand vasten helemaal rondom. bevestig voor het dichthaken van het hele kussentje op elke hoek een gouden kwastje. Dit kun je heel gemakkelijk doen door het kwastje door het haakwerk naar de binnenkant van het kussentje te trekken, leg dan een paar knoopjes in de lus van het kwastje zodat het niet meer terug kan. Ik heb de kwastjes ongeveer de helft korter geknipt dan ze waren.Vul voor het dichthaken van de laatste korte kant op met een zakje granulaat korrels. HIER vind je precies de juiste hoeveelheid. Ik heb ze in het zakje laten zitten zodat de korreltjes niet door je haakwerk heen kunnen komen. Het zakje is de perfecte maat voor in je eierkussentje. Haak het hele kussentje dicht en werk de draadeinde weg. Druk een kuiltje in het midden van het kussentje zodat je daar je ei in kunt zetten. Je kussen is klaar voor zijn ei en voor Pasen! Ik wens je nu alvast hele fijne Paasdagen :)Veel liefs Lisanne

10 reacties op “Oosterse ei kussentjes haken..!”

 1. Joyce schreef:

  Errug leuk Lisanne!!
  Een heerlijk kussentje voor het lekkerste / mooiste/ meest blije EI :-D
  Fijne dag Xx

 2. Madhurya schreef:

  Wat een origineel en grappig idee, Lisanne!

 3. Daphne | Haak & Maak schreef:

  Oeh! Sjiek de friemel!

 4. Shirley schreef:

  Hoi Lisanne!

  Dit is weer eens wat anders dan eierdopjes op tafel, erg leuk hoor.
  Voor jou natuurlijk ook alvast hele fijne Paasdagen!

  Groetjes, Shirley

 5. tessa schreef:

  wow wat een leuk idee en met de kwastjes.. zo wordt ontbijten wel heel chique hoor!
  gaan we onthouden voor volgend jaar…
  grtjs en nog een fijne paasmaandag!

 6. Nicole schreef:

  Leuk! Mooi ‘leertje’ ook. Maakt het helemaal af :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving