Het is bijna Pasen..! Misschien heb je ze al gezien op de Craft Kitchen blog, ik heb twee nieuwe huisdieren!! Ik ben echt helemaal verliefd op ze, ze zijn zo schattig om te zien. De ultieme paasversiering vind ik ze.

(79)

Het idee is niet nieuw, een konijntje maken uit een vierkanten gebreide lap. Maar ik had het nog niet eerder gedaan en het stond al heel lang op mijn to do lijstje. De tricotsteek blijft voor mij de ultieme brei steek, hij straalt zoveel zachtheid uit, een konijn in die steek, kan dus niet anders dan super zoet zijn! Het reuzenkonijn was echt een uitdaging om te maken en er gaat veel wol inzitten. Maar het bruine konijntje heb je zo gemaakt en staat toch helemaal geweldig op de paastafel!

Ik heb de volgende materialen gebruikt:

 • Schachenmayr Merino Extrafine 40 wol in de kleur beige (4 bollen).
 • Lontwol als vulling in een beige kleur.
 • Witte pompon van imitatie bond.

Ik heb de tutorial van Lebenslustiger gebruikt zij maakte al meerdere konijntjes en toen ik ze zag wat ik op slag verliefd. Bekijk de tutorial HIER. Je begint dus met het breien van een vierkanten lap. Ik heb een dubbele draad van het Merino garen gebruikt om een lekker stoere steek te creëren. Daarna ga je het konijn vormen door het lapje op een bepaalde manier op te vullen en dicht te naaien. Volg hiervoor de gehele tutorial van Lebenslustiger…

De oortjes brei je later en naai je op het kopje. Wat een snoetje hè! Ik heb het konijn expres geen oogjes of neusje gegeven omdat ik de eenvoud zo mooi vind. Maar als je hem wel een gezichtje wilt geven, kan dat uiteraard :) Ik kan me een lief roze neusje ook wel voorstellen.

De pompon van imitatiebond naai je achterop het kontje van het konijntje, dit maakt hem helemaal af! Ik koos voor een witte bij de beige wol, maar je hebt ze in vele verschillende kleuren. Door het konijn te vullen met lontwol in een soortgelijke kleur voorkom je, dat je de vulling door het breiwerk ziet. Als je een gewone witte vulling gebruikt zal je dit veel meer zien.

Zeg nou zelf, heb je ooit zo’n schattig kontje gezien? Ik ben er echt helemaal weg van en ik denk dat je kids het ook een hele fijne knuffel zullen vinden :) Hij is lekker compact en zacht en daardoor kun je hem overal mee naar toe slepen.

Samen zijn ze een heel schattig paar. Wil je ook een paaskonijntje maken..? Ga dan aan de slag met die prachtige Schachenmayr wol en maak m.b.v. de tutorial je eigen lieve konijntje. Hier vind je alles op een rijtje! Je hebt er in totaal maar 3 (afhankelijk van hoe snel je breidt) uurtjes voor nodig om dit konijntje te maken.

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs Lisanne

15 reacties op “Paashaas breien..!!”

 1. Carla schreef:

  Wat ontzettend leuk! Zeker iets voor op mijn to-do list.

 2. anna schreef:

  So, so, so, so cute !!!!
  Anna

 3. Ankie schreef:

  Ohh, ze zijn echt heel schattig. Groetjes, Ankie

 4. Marie-Claire schreef:

  Heel mooi groetjes Marie-Claire

 5. Mique schreef:

  Wat leuk en helemaal niet zo moeilijk , lijkt me

 6. Suzanne schreef:

  Wow, die zijn echt geweldig. Wat schattig, vooral die staartjes <3

 7. Verie schreef:

  Wat leuk gedaan en inderdaad een super schattig konijnen-kontje! ;)

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 8. Sandra schreef:

  Ongelofelijk schattig. Love, love, love them!

 9. […] konijntjes kunnen natuurlijk ook na de Pasen gemaakt worden. Ik vind ze echt zo zoet geworden!! HIER vind je de instructies om zelf een konijntje te breien :) En natuurlijk scoorde ik ook deze maand […]

 10. Turialkonijn schreef:

  Hoi lissane wat een schattige konijnen alleen hoeveel steken zet je op.en hoeveel centimeter moet de lap wezen

  • Lisanne Multem schreef:

   Hi, in het bericht zit een link naar het patroon en de werkbeschrijving, daar vind je alle info :)
   De lap die ze daar gebruiken is 26 cm groot. Groetjes Lisanne

 11. […] zo lang of ben je op zoek naar een snel en eenvoudig project? Neem dan eens een kijkje naar deze mooie, gebreide konijnen. Je maakt ze van een vierkant lapje en ze zijn supermakkelijk in elkaar te zetten. Soms hoef je […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving