Hè hè daar is hij eindelijk..!! Mijn kussen van gepunnikte draad, hij was al een hele tijd af maar het lukte me maar niet om mooie foto’s te maken. Maar nu kan ik hem eindelijk showen! Dat met die punnikmolen, dat was me een avontuur :) we hebben echt zo’n lol gehad. Lees er HIER meer over als je het gemist hebt.

En is hij niet prachtig..?! Ik ben echt helemaal happy met hem, het is zo gaaf om je eigen draad te maken en helemaal als hij zo mooi is. Er komt dus geen spinnewiel aan te pas (dat is niet mijn ding is gebleken) maar met een punnikmolen (en hulp van manlief) aan de slag is wel iets waar ik helemaal happy van wordt.

Er zitten in totaal wel 10 bollen in het kussen :) Dus goedkoop kan ik het niet noemen, maar UNIEK zeker wel! Ik gebruikte de Phildar partner 3,5 omdat dat garen lekker zacht is en de perfecte dikte heeft voor door de punnikmolen.  Klik HIER om te zien welke molen in gebruikte.

Het is echt een prachtige draad geworden en het punniken ging door mijn man en zijn boormachine als een trein :) Binnen een mum van tijd hadden we al die 10 bollen omgetoverd in XL garen. Daarna heb ik het kussen gebreid op naalden 15 mm zodat het nog mooi dicht bleef voor de vulling.

Ik heb een vulling van 30 x 50 genomen omdat ik dat een hele mooie vorm vind voor een zelfgemaakt kussen. Mooier dan bijvoorbeeld 45 x 45. Die maat heb ik wel als stoffen kussens. Bij elkaar staat het extra leuk die verschillende maten kussens :) Ik heb het kussen dichtgenaaid waardoor er meteen mooie bies op kwam. Ik kan iedereen aanraden om zelf een XL draad te maken met de punnikmolen, want het is echt zo leuk om te doen. Het resultaat is werkelijk prachtig dus je houdt er echt iets moois aan over. Je kunt het kussen ook nog in de laatste aflevering van Koffie en Wol bewonderen :) Klik HIER om daar aflevering te gaan.



Ik wens je een hele fijne zaterdag! Ik ga zo op naar Echtstudio om interieurmanden te haken en de laatste plannen voor de boeklancering te bespreken. Ik ben benieuwd welke leuke creatievelingen in vandaag weer ga ontmoeten. Geniet van je weekend!



X Lisanne

 

 

11 reacties op “Kussen van gepunnikte draad..!”

  1. Alike schreef:

    Vind de oplossing van je man geweldig. Echt een mannen oplossing!

  2. Shirley schreef:

    Wat een super gaaf kussen Lisanne!
    Veel plezier bij Echtstudio en een heel fijn weekend.

    Liefs, Shirley :)

  3. Leen schreef:

    Wauw, heel tof kussen geworden, op koffie en wol had ik er al een glimp van opgevangen en het is echt heeeeel leuk geworden (en het verhaal erachter maakt het nog leuker :D )
    maar als je er een deken van wil breien lijkt het mij toch nogal duur. Weet jij of het in verhouding met XXL wol al dan niet goedkoper is?
    Fijne zaterdag nog!

    Leen

    • Lisanne Multem schreef:

      thanks!! :) Ik denk dat het kwa prijs een beetje op hetzelfde neer komt maar er zijn zeker goedkopere garens te vinden. Ik vond het idee en de uitvoering erg leuk om een x te proberen. We hebben zo gelachen! Maar het is idd wel kostbaar. Groetjes Lisanne

  4. Verie schreef:

    Super gaaf, Lisanne! Ik zag het kussen inderdaad al in de aflevering van Koffie&Wol. Super leuk gedaan. Geniet ervan.

    Lieve-Groetjes,
    Verie

  5. Liz schreef:

    Geweldig! Ik vind hem prachtig!

  6. caro schreef:

    een mooi eenvoudig kussen om te koesteren. Ik durf er om wedden dat na een aantal jaren je nog spontaan begint te lachen als je naar hem kijkt.

  7. Lianne schreef:

    Leuk! Ideale oplossing van je man ? geniaal!.. lijkt met toch ook leuk om een keer te proberen. Met zo’n draad kan je veel meer dan ik dacht ??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving