Een tijdje terug kreeg ik van de uitgever een nieuw boek om te testen, het boek heet vreemde vogels haken :) De titel maakt je al aan het lachen en ook de coverfoto met al die grappige koppies is hilarisch!

Het boek is dus gevuld met allemaal amigurumi vogels, wel 40 om precies te zijn. De lijfjes zijn redelijk hetzelfde maar ze hebben allemaal zo hun eigen kenmerken. Andere poten en andere snavels zorgen ervoor dat ze allemaal anders worden en ik had meteen een favoriet!

De ooievaar om precies te zijn, die vind ik zo schattig om te zien! Het leek me een super leuk cadeautje voor iemand die een kindje verwacht, maar natuurlijk zijn ze voor kids ook gewoon leuk om mee te spelen :)

Overigens vond kikkerprins het niet meteen zo leuk als ik. Ik was even vergeten dat in de natuur kikkers het niet zo op ooievaars hebben en moest dus flink wat goede gesprekken in de strijd gooien voordat kikkerprins zich wilde voorstellen aan deze nieuwkomer, maar gelukkig kwam het uiteindelijk allemaal goed.

Ik vind hem zo leuk om te zien, hij staat zo statig en ondanks dat hij uit allemaal losse onderdelen bestaat is hij vrij snel gehaakt door zijn kleine formaat. Daardoor kan ik me voorstellen dat je zo meerdere vogels haakt uit het boek, alle 40 weet ik zo net nog niet maar een aantal van de vogels springen er echt uit voor mij, zoals de ooievaar, de eend en ook het uiltje vind ik erg schattig!

De ooievaar is gemaakt met By Claire nr. 1 omdat ik daar ik daar meteen de goede kleuren in vond. Het is een dun katoen voor haaknaald 2,5 mm en ik vind dat de vogel daarmee ook een heel leuk formaat krijgt, maar je kunt natuurlijk ook grotere vogels maken. Wil jij dit boek ook hebben..? Je kunt het HIER bestellen, ik ga de ooievaar weggeven want dan is de rust voor kikkerprins ook weer terug in huis ;) Wie weet wat voor vogels er nog meer aanvliegen…

Ik wens je een hele fijne zaterdag,

X Lisanne

20 reacties op “Schattige ooievaar haken..!”

  1. Shirley schreef:

    Ha, ha, die arme kikkerprins… Dat hij maar een lekker rustig weekend mag hebben
    en voor jou natuurlijk ook een fijn weekend Lisanne!

    Liefs, Shirley :)

    • Lisanne Multem schreef:

      Hihihihi, inmiddels is de rust weer terug…sterker nog hij is helemaal in love :) daar weet jij natuurlijk alles van hihi Liefs Lisanne

  2. Sofie schreef:

    Wat een mooi ooievaar, en die kikker, zal wel vlug genoeg weg springen zeker!
    Groetjes Sofie

  3. eliane schreef:

    Wat een leukerd die ooievaar en alweer een schitterend boek om te hebben.

  4. Hihi arme kikkerprins!? Gelukkig is hij bekomen van de schrik, want deze ooievaar is wel heeeel erg leuk!! Liefs Caroline

    • Lisanne Multem schreef:

      Ja, hij is weer kalm geworden hihi maar pas nadat de ooievaar ons huis had verlaten. Gelukkig heeft hij een ander leuk thuis :)

  5. Ach wat een leukerd, zeker voor iemand die een kindje verwacht. Maar hopen dat ie niet door een raam heen vliegt. Zo zielig is dat, als ze daar dan in blijven hangen…

  6. Lianne schreef:

    Ah arme kikkerprins hihi ik zou hem lekker binnen houden ;) zijn de kat en de kikker wel vriendjes?

    • Lisanne Multem schreef:

      hahahaha lachen he, ja met de katten gaat het prima, gelukkig zijn mijn katten heel relaxt (brengen ook nooit beestjes thuis enzo:) Data helpt enorm! Groetjes Lisanne

  7. Christine schreef:

    Ja, ik snap die kikkerprins wel… Maar je hebt ‘m kunnen overtuigen. Leuke ooievaar!

  8. Ineke Buijs schreef:

    Hij kijkt echt verschrikt die prins. Ik vind hem nog steeds zo gaaf! En die ooievaar is inderdaad een leukerd. Die poten! Hihi! En het lijkt net alsof hij een korte broek aan heeft. Ik zag laatst ook iemand bezig met een vogel uit dit boek. Wat een heerlijke cover alleen al.

    Heeft er iemand tips? Welke bank is het makkelijkste te beroven? Of heeft er nog iemand boekenbonnen die enorm hinderlijk in de weg liggen? Ik wil je er best vanaf helpen. Zo ben ik dan ook wel weer.

  9. Martens marie-christine schreef:

    Zou meer willen weten hoe je de tenen van een ooievaar moet haken lukt mij niet.
    Heb ook het boek van de vogels maar het lukt mij niet.

  10. Claudine Lasuy schreef:

    Beste,
    Inderdaad een prachtig boek om te hebben. Ik ben overal op zoek naar dit boek (vreemde vogels haken) maar kan het nergens meer vinden. Kan jij mij helpen?
    Alvast bedankt,
    Claudine Lasuy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving