fbpx
HHL magazine
Yes, er is weer een nieuwe Happy Handmade Living uit! Bestel hem hier
7 mei 2016

Stoer vest breien..!

Oeh ik heb me er toch een gaaf nieuw vest bij..!! Ik ben er echt helemaal weg van, de kleur de steek en de lengte het is allemaal helemaal naar mijn zin geworden en dat is erg fijn want het vest is namelijk zelfgebreid :)

et hulp van oma is het gewoon gelukt en heb ik helemaal de smaak te pakken van het breien van vesten, het lijkt overigens moeilijker dan het is. En het is zo gaaf als het lukt en ook echt een mooi vest wordt. Ik zeg er meteen bij het is niet perse goedkoper om zelf vesten te maken, want er gaat al snel een hoop wol inzitten, maar je kunt natuurlijk wel je ultieme vest maken dat 100% naar je zin is :)

Het prachtige garen scoorde ik bij Knottenwol en HIER zie je goed in welke verschillende kleuren het te verkrijgen is. Natuurlijk was ik snel uit mijn kleurkeuze want ik ben nu eenmaal dol op groen, maar ze zijn allemaal echt prachtig! Het garen is een 100% katoen garen maar voelt niet zo, het is namelijk heel licht en heeft een hele mooie ronde gladde draad. De draad is ook lekker dik en geschikt voor naalden 8 mm (hoewel ik hem lekker op 10 mm brei) daardoor heeft het echt een stoere uitstraling!

Wil je dit vest ook maken..? Dat kan want Knotten verkoopt pakketten om het vest te maken. Ik heb de mijne wel iets verlengd omdat ik lange vesten zo mooi vind. Daarnaast gebruik ik hem ook meteen als jas nu de temperaturen weer beter worden :) Klik HIER om naar het pakket van Knotten toe te gaan. En verder ben ik nog wel nieuwsgierig…heb jij al eens een kledingstuk voor jezelf gemaakt? Gehaakt of gebreid? Ben erg benieuwd…
Happy zonnige zaterdag! Het wordt als het goed is weer een heerlijke dag om buiten te zitten!!


Liefs Lisanne

13 reacties op “Stoer vest breien..!”

 1. Shirley schreef:

  Hoi Lisanne!

  Wat een leuk vest zeg en de kleur staat je ontzettend goed.
  Ik heb ooit eens een poncho met colkraag gehaakt en ben nu al weken bezig met
  een omslagdoek, hihi. Ik zou graag nog eens een vestje haken, maar dat komt wel als ik weer
  wat meer tijd heb.
  Voor jou natuurlijk ook een hele fijne zaterdag! Ik ga in ieder geval zeker van de zon genieten.
  Vanavond hebben we hier een feestje en aangezien het hier in het Zuiden 27 graden zou worden, hebben we besloten om dat feestje lekker buiten te vieren. Als het te erg af zou koelen, wat we niet verwachten, dan gooien we een paar vuurkorven aan :))

  Liefs, Shirley :) …. nog 7 nachtjes, whoop, whoop :))

 2. Ankie schreef:

  Leuk dat je een vest gebreid hebt! Ik heb wel vaker kledingstukken gebreid, onlangs een omslagdoek met fair isle techniek en nu brei ik ook een lang vest van heerlijke zachte wol.
  Geniet van deze heerlijke dag!!

  • Lisanne Multem schreef:

   Gaaf!! Sjaals ook al heel veel gedaan maar dit is wel mijn eerste echte lange vest :) Vond het erg leuk om te doen! Groetjes Lisanne

 3. Wat is ie mooi! Ik zou zo graag een mooi vest voor mezelf breien, maar heb nog geen eenvoudig patroon in mijn maat kunnen vinden. Ben nu begonnen met een vest voor mijn kleine schat om te zien of ik eruit kom.

 4. eliane schreef:

  hoi Lisanne ,
  wat een prachtig vest. Heb jaren terug veel gebreid maar nu eigenlijk niet meer op de sjaals na.
  Wie weet ga ik het weer proberen want het vest wat jij hebt gemaakt is wel super gaaf!

  groetjes ,
  Eliane

 5. Kalijne schreef:

  Zeker! Een vest en een truitje voor mijn kinderen. Vond t wel lastig hoor! Ben zo gewend door het naaien om van tevoren te zien if het gaat passen en bij breien moet je het afwachten! Vind je vest erg mooi. Ik ga die van mij ook eens afmaken. Hij ligt er al een tijdje
  @kalijne op ig.
  Groet!

  • Lisanne Multem schreef:

   Ja leuk!! Het resultaat is zo gaaf en dat je het dan ook nog echt kan dragen vind ik erg tof :) Groetjes Lisanne

 6. Lizette schreef:

  Hai! Leuk zeg, dat vest! En lekker lang is fijn ja. :) Ik haakte al heel wat kleding voor mezelf, maar breien daar begin ik maar niet (meer) aan… Zo eindeloos!! Ik heb net de breipennen weer eens geprobeerd en een sjaaltje gemaakt, maar ik kan er toch niet goed mee overweg.
  Groetjes!

  • Lisanne Multem schreef:

   Ah wat jammer zeg..het is ook zo leuk om te doen! Misschien een x een workshop komen doen? zou natuurlijk super gezellig zijn :) Liefs Lisanne

 7. Liza schreef:

  Prachtig geworden Lisanne!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving