fbpx


T-shirt maken voor hippe vaders..!

Vaderdag komt er weer aan..! Ik heb vandaag een leuke DIY gemaakt voor Craft Kitchen waarmee je echt een tof cadeau kunt maken. Het gaat natuurlijk om het gebaar dus elk cadeau is leuk, maar wat als je echt iets kunt maken dat hippe vaders ook nog met liefde dragen :) Iets wat helemaal van nu is, bij de laatste mode past en helemaal niet moeilijk is! Maak een hip T-shirt dat hij graag draagt omdat het lekker zit en bij zijn garderobe past. Ik heb het over Custom by me van DMC. Het is een super tof product om heel gemakkelijk toffe designs op stof te borduren, met de speciale patronen en het mooie garen maak je in een mum van tijd een uniek item. Borduren maar dan wel de hippe variant!! Wat heb je nodig:
 • T-shirt (Zara)
 • Schaar
 • Naald
 • Custom by me!’-garen (keuze uit 36 kleuren, waaronder ook fluor en metallic)
 • Custom by me!’-patroon (keuze uit 24  motieven)
Kies de patronen uit die je wilt gebruiken en knip deze uit, mag best een beetje ruim zijn rond het patroon, dat blijft het goed zitten. Trek het beschermlaagje aan de achterzijde los. Plaats het uitgeknipte ‘Custom by me!’ patroon op het T-shirt, op de plek dat je het wilt borduren, je kunt een liniaal gebruiken om te zorgen dat het recht zit. Is het patroontje niet op de juiste plaats terechtgekomen? Geen paniek, je kunt het zeer gemakkelijk los trekken van de stof, om het op een andere plek weer vast te plakken. Dat is echt heel fijn :) Als de patronen op de goede plek zitten kun je gaan borduren, ik vond de patronen met kruissteekjes zo gaaf en heb gezien het thema Vaderdag, voor de stoere snorren gekozen. Ook vond ik een paar stoere letters. Ik heb voor zwart en lichtgrijs borduurgaren gekozen omdat dit erg mooi bij het grijze T-shirt staat. De “awesome” tekst valt zo mooi weg in het shirt, daardoor krijg je een heel mooi subtiel effect. De snorren borduurde ik met zwart garen en die vallen wel lekker op :) Klaar met borduren? Dan wordt het echt spannend :) Want nu wil je de plakversteviging nog verwijderen. Dit gaat heel gemakkelijk door de stof met je borduurwerk in warm water te leggen. De folie lost op en alleen je borduurwerk blijft achter op het T-shirt. Nu hoeft het enkel nog te drogen en klaar is je hippe shirt! In dit filmpje zie je goed hoe alles in zijn werk gaat en echt, een kind kan de was doen want het is heel simpel. Hoe gaaf is het om zo echt iets te maken wat je vader ook echt aan kan (en wil :). Daarnaast is het maken ook super leuk om te doen, ik weet nu al dat dit niet mijn laatste project is met Custom by me. Je kunt natuurlijk ook voor andere thema’s iets speciaals maken, denk bijv. aan een trui voor kerstmis, iets voor een bruiloft of gewoon iets leuks voor tijdens een festival..! Nog even terug naar het hippe en unieke T-shirt, helemaal zelf gemaakt :) Het zou ook zo in de winkel kunnen hangen. Ik koos dit x voor een T-shirt maar je kunt natuurlijk heel veel items borduren. Bijv. tassen, kussens, petten en ga zo maar door..! De mogelijkheden zijn echt oneindig. Kijk voor meer info over DMC Custom by me en wat het kost op de craft kitchen site. Ik ben erg tevreden over het resultaat en ben benieuwd wat jullie met Custom by me zouden maken.. Fijne donderdag! Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (10)

 • Avatar

  Juffrouw Mier

  |

  Hallo Lisanne,

  Wat ontzettend leuk materiaal. Ik moet meteen aan spijkerbroeken voor mijn dochters denken! Bedankt voor het delen, enne die knappe man op de foto’s is vast je vader niet ?

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   hahahahaha nee dat zou een beetje gek zijn op die leeftijd hahaha hilarisch. het is een heus model dat wilde poseren :) En het is natuurlijk voor alle vaders! Maar ook te gek voor de spijkerbroeken van je dochters idd. Ik ben benieuwd! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Vanmiddag overleggen met de kids!
  Maar dit zou hem kunnen worden☺………….

  Thanks!
  Gezellige, zonnige dag toegewenst☺.

  Lieve groet, Caroline.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   hahahah wat leuk!! Dank voor het delen en veel plezier met DIYen :) Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  De DIY Diva

  |

  Wat een ontzettend grappig idee. Borduren, kruissteekjes etc. zou ik niet snel verzinnen in combinatie met vaderdag, maar dit is leuk!!!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja he, dit is de hippe kruissteek voor vaders hihi :) Dan mag het, groetjes Lisasnne

   Reply

 • Avatar

  Lieve

  |

  Ook te koop in Belgié ? Zo ja , waar ???

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Lieve, Vast en zeker maar dan zou je even moeten googlen op DMC Custom by me, En anders kun je ook terecht bij deze webshop http://www.rielies.com
   Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Christine

  |

  Wat een leuk idee! Ik ken het spul niet, maar zoals je het zegt, lijkt het makkelijk in gebruik.

  Reply

Laat een reactie achter