Sjaal breien van Fonty garen..!

Heeeeeeeel lang geleden ;-) Toen ik nog druk was met boeken maken…ging ik tussendoor een middagje naar de Fonty garen proeverij bij Echtstudio. Gewoon omdat ik nieuwsgierig was naar hun garens en zin  had om lekker te kletsen met andere wolgekkies! Daar kreeg ik hele schattige mini bolletjes wol om te proberen :) Ze zijn eigenlijk te schattig om te gebruiken en ook kikkerprins wilde ze graag heel houden, maar testen is testen en dus sloeg ik ermee aan het breien. Het is nog niet zo makkelijk om te bedenken wat je met al die kleine bolletjes moet maken, ik had proef bolletjes gekregen van het Ombelle garen, dat bestaat oa. uit mohair en is daardoor lekker pluizig. Ik vind het er als een warm garen uitzien en dus maakte ik er een sjaal van. Hier zie je goed hoe pluizig het is, het heeft ook wel iets prikkeligs (dit is vast geen woord), dus als je daar erg gevoelig voor bent is het geen aanrader, natuurlijk heb je daar ook speciaal wasmiddel voor en kun je hem in de vriezer stoppen, maar mensen die echt overgevoelig zijn voor kriebel garen worden hier niet blij van…geloof me! Het patroon is een ajour patroon en de sjaal krijgt daardoor een mooi opengewerkt effect. Gelukkig bleef er nog één bolletje over voor kikkerprins want hij vind het heerlijk spul :) Wil jij ook eens met dit garen aan de slag? Je kunt het HIER kopen. Owja en deze proeverij werd georganiseerd door Trui magazine :) Kennen jullie dat tijdschrift al? Het is een exclusief blad met brei en haakpatronen en ze werken voornamelijk met natuurlijke garens. Voor het september nummer mag ik een patroon maken, dus daar later meer over :) Ik wens je een hele fijne donderdag!! Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, ik ben lisanne. Wil je meer over mij weten? Lees dan de over draad en praat... pagina! Liefs Lisanne

Reacties (3)

 • Avatar

  Roelien

  |

  Hoi Lisanne,

  Het ziet er wel héél mooi uit. Het heeft iets teers of fragiels, hoe je het noemen wilt.
  En dan zit er niets anders op dan de sjaal ergens over heen te dragen :-) Over je kraag bv. dan voel je het gekriebel tenminste niet. Groetjes, Roelien

  Reply

 • Avatar

  Shirley

  |

  Wat een mooie sjaal Lisanne!

  De groene kleur vind ik het allermooist en wat een mooi patroon ook!
  Ik kijk nu al uit naar de workshop in oktober, zodat ik ook kan beginnen met breien ;)

  Liefs, Shirley :)

  Reply

 • Avatar

  Verie

  |

  Ziet er mooi uit. Kben benieuwd naar je nieuwe avontuur vor het magazine! Geniet ervan!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  Reply

Laat een reactie achter

Simple Share Buttons