fbpx


Stoere pannenlappen breien..!

Ook al wil ik er nog niet aan denken, we gaan weer richting de herfst, gelukkig heeft de herfst natuurlijk ook veel moois. De tijd dat we lekker veel binnen zitten terwijl het buiten stormt, lekker onder een dekentje met je favoriete Netflix serie :) Maar het is meestal ook de tijd dat we weer anders gaan eten. In de zomer eten we vaak wat makkelijker, salades, brood of een simpele pasta. Maar als de herfst weer in het land is, komen er weer allerlei andere groenten op tafel! Staan we vaak langer in de keuken om dingen uit te proberen en beginnen we weer aan de stampotten, gevulde soep en paddenstoelen :) Je vraagt je af waarom ik het hier over heb…haha…nou voor Craft Kitchen was ik aan de beurt met een breiproject en ik bedacht me laatst dat ik wel weer eens een nieuwe set pannenlappen zou kunnen gebruiken. Mijn vorige set haakte ik (zie het patroon hier) en die is inmiddels wel toe aan vervanging. Dus besloot ik om een nieuwe set te breien voor het komende seizoen! En ik vind ze toch leuk geworden :) Het is altijd een uitdaging om een pannenlap te maken die niet aan je grootmoeder doet denken en daarom ging ik op zoek naar een motief dat lekker stoer en strak is. De grafische ruitjes print is momenteel helemaal hot en daarom passen deze pannenlappen met driehoekjes helemaal bij de laatste mode op interieurgebied. Ze zijn gemakkelijk te breien, ook als je nog niet eerder hebt gebreid. Je gebruikt in totaal maar twee verschillende steken, namelijk, recht en averecht. Doordat je ruitjes om en om in ribbels aan de voorkant (heengaande toer averecht en teruggaande toer recht breien) en in tricotsteek (is heengaande toer recht en teruggaande toer averecht) breidt krijg je reliëf in de lapjes. Omdat alles in één kleur wordt gebreid wordt het resultaat lekker stoer en basic en zo passen ze in elk interieur. FullSizeRender (14) Hieronder vind je een schema waarmee je de pannenlappen kunt breien. Ik gebruikte een (rond)breinaald van 7 mm met een kabel van 40 cm (Knit pro). Je kunt natuurlijk ook op gewone naalden breien, maar ik vind rondbreinaalden veel minder intensief en een stuk fijner voor mijn houding. Je hebt ik totaal 1,5 bollen DMC Natura XL nodig en ik koos voor de mooie lichtbeige kleur. Mijn pannenlappen hebben een afmeting van 20 cm x 24 cm en daarvoor zet je 31 steken op. Daarnaast heb je ook een schaar en een stopnaald nodig en indien gewenst een stuk restleer. schema pannenlap X = tricotsteek (is heengaande toer recht en teruggaande toer averecht)

O = omgekeerde tricosteek (heengaande toer averecht en teruggaande toer recht breien)

Wanneer je bovenstaand brei schema volgt krijg je vanzelf het reliëf in je breiwerk en dat ziet er niet alleen leuk uit, maar zorgt ervoor dat de pannenlap ook lekker stevig wordt. Als afwerking en een extra stoer accent heb ik een stuk restleer gebruikt, dat blijft toch wel mijn handelsmerk :) en ik vind het net dat beetje extra geven. Ik heb het stuk in twee dikke korte stroken geknipt, er aan beide kanten twee gaatjes in gemaakt en vervolgens aan de pannenlap vast genaaid met een restje Natura XL en een grove stopnaald. Het stuk leer maakt ze helemaal af en daarnaast kun je de pannenlappen daar ook meteen aan ophangen in de keuken. Ik vond het een heerlijk projectje om te maken en ik hoop dat jullie er ook veel breiplezier van zullen hebben :) Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (16)

 • Avatar

  Leen

  |

  Wat mooi! Een poosje terug heb ik wasdoekjes gebreid met een soortgelijk motief, erg leuk om te doen :) liefs, Leen

  Reply

 • Avatar

  Christine

  |

  Ze zijn leuk geworden. Mooi patroontje en inderdaad niet moeilijk om te maken.

  Reply

 • Avatar

  Daphne | Haak & Maak

  |

  Wat zijn ze leuk! Lekker stoer en zeker niet ouwbollig!

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   dankjewel!!

   Reply

 • Avatar

  Arja

  |

  Voor deze pannenlap wil ik ook wel leren breien :-)
  Vindt het pannetje trouwens ook erg schattig.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hahaha ja breien is ook echt leuk! De pan is van Ikea :)

   Reply

 • Avatar

  Renate

  |

  Wat leuk ?. Maar voor mij nog even puzzelen. Ga ik in ieder geval doen. Heb een tijdje wat minder kunnen doen, burn out, maar nu heb ik er weer volop zin in. En deze pannenlappen staan op mijn lijstje…net als de pan trouwens ??

  Reply

 • Avatar

  Shirley

  |

  Hartstikke leuk Lisanne!

  Ik wacht even de workshop in oktober af en als ik het breien een beetje onder
  de knie heb, dan ga ik me hieraan wagen…

  Liefs, Shirley :)

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja leuk!! zon zin in :)) Zie je daar! X Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Caroline

  |

  Zó simpel………maar nog meer, zó leuk!!!

  Gezellige dag toegewenst.

  Lieve groet, Caroline.

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Ja simpel is meestal genoeg :) Dankjewel! Liefs Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Mamme 'naait

  |

  Leuke pannenlappen, plezierige schrijftaal heb je! echt reuze fanatiek met breien ben ik niet meer, sinds ik zo’n fijne naaimachine heb, maar ik lees je berichten graag;) Groetjes Ans

  Reply

  • Avatar

   Lisanne Multem

   |

   Hi Ans, leuk om te horen!! Groetjes Lisanne

   Reply

 • Avatar

  Nicole

  |

  Wat zijn die mooi. “Eenvoudig” en toch stoer door het label.

  Reply

 • Avatar

  Liesbeth

  |

  Super mooi! Ik haakster, denk dat ik ook maar eens de breipennen oppak ;). Ik vind jouw leren labels met tekst zo leuk. Maak je die zelf?

  Reply

Laat een reactie achter