8 september 2016

Prrr..prrr..prrr..! Kattenkussen breien

Ik ben dol op dieren..! Ik ben gewend dat er altijd katten in huis zijn en heb daarom nu zelf ook twee van die harige monstertjes in huis :) Maar naast de poezenkinders hadden we eigenlijk altijd en overal beestjes. Een konijn dat samen met een gevonden duif door het huis sjeesde en samen uit één bakje dronken. Een parkietje dat altijd wilde Rummykubben en al de steentjes van je bordje af haalde om ze vervolgens van tafel af te gooien. Egeltjes in de tuin, schildpadden van het fietspad (waarschijnlijk gedumpt door iemand die ze zat was). Altijd waren ze welkom bij ons thuis en lapte we ze op zodat we de grootse lol met ze beleefden!

Toen hebben we nog een x een nestje van 7 kittens gehad omdat een campingbeheerder er vanaf wilde (niet op een leuke manier) dus wij al die kleine harige beestjes ophalen in Brabant :) En uiteraard waren we op slag verliefd! Één van die 7 kittens, de allerkleinste, Benjamin is bij ons gebleven. Toen we hem ophaalde dachten we dat hij het niet zou redden omdat hij zo klein was en amper op z’n pootjes kon blijven staan. Maar hij knapte al heel snel op, bleef eten tot hij erbij neerviel en viel daarna voor uren in slaap in de zak van een lekker warm vest. Inmiddels is Bennie (Benjamin) groot geworden en slaapt hij ondanks dat het niet meer past, nog steeds het liefst in je vest… Maar omdat dat er echt heel raar uitziet maakte ik een lekker warm en wollig kussen voor hem!

Ik gebruikte de stoere Naturalia wol die ik bij Knutselkeet vond :) Het is werkelijk prachtige stoere dikke wol, die ook nog eens betaalbaar is. Ik gebruikte in totaal twee strengen voor dit grote kussen (50 x 70 cm). Hij is er ook in een hele mooi taupe kleur (zie foto hieronder)! Om te smullen hè? Het leren label van Mez11 maakt helemaal af en zoals je ziet vind Bennie het heerlijk om erin te loungen.

De wol is werkelijk prachtig om mee te werken en is perfect voor het maken van interieuraccessoires. Het is lekker dik en stoer en valt lekker op in huis :) Ik heb het kussen voor Bennie gebreid met pen 15 mm en het is daardoor lekker groot en soepel geworden. Wil je het liever wat strakker hebben zou ik wat kleinere naalden pakken. Ik heb enkel ribbels gebreid omdat ik dat één van de mooiste steken blijf vinden.

Er is niks leuker dan wanneer je iets maakt voor je huisdier, deze het ook nog echt gebruikt ook :) Ik kan er echt van genieten als ik hun erop zie slapen en spelen. Maakte jullie al eens iets voor je huisdier..? En zo ja wat, ik ben heel nieuwsgierig naar jullie huisdier maaksels..? Bennie en ik wensen je een hele mooie dag vandaag!

Liefs ons…

14 reacties op “Prrr..prrr..prrr..! Kattenkussen breien”

 1. Henriette schreef:

  Hoi Lisanne, mooi dat kussen! Ik heb ooit toen onze Kayne (Duitsche Pincher) als pup kwam een pop voor hem gebreid, niet gevuld dus hij kon lekker zijn gang gaan ?
  Nu maak ik voornamelijk snuffelkleden voor hem en inmiddels ook andere honden, lekker achter de naaimachine snuffelplekjes verzinnen, knippen en naaien.

  Groetjes Henriëtte

 2. Joyce schreef:

  Wat een dot!
  Dat is toch maximaal genieten, zo’n totaalpakket!
  Superchill!
  Xx

 3. Corine schreef:

  Leuk kussen! Ik heb een poef omgehaakt voor mijn kittens, maar ze beschouwen het hele huis als één grote kattenmand ….

 4. Lianne schreef:

  Ik heb dan wel een hond, maar heb eigenlijk nog nooit wat voor hem gemaakt. Hihi om zo’n kussen te maken heb ik denk wel acht strengen nodig voor hem..

 5. mie schreef:

  ohhh!!! dat leren labeltje!!!! En ik zou als ik een kat was wel weten waar ik zou gaan liggen met zo’n kussen in de buurt!

 6. marjoleine schreef:

  Mijn kat slaapt op een gehaakte dekentje. Eentje soeciaal voor haar gehaakt, ze lag er al op toen het nog niet eens af was.

 7. Christine schreef:

  Wat lief! Prachtig kussen ook. Toen hier nog een kater rondliep (we hebben ‘m nu al 4 mnd niet meer) haakte ik de kattenspeeltjes vaak zelf. Hij was dol op een bepaald soort kruidenthee, die ik dan weer in de balletjes deed. Daar werd veel mee gespeeld.

 8. Arja schreef:

  Ik was vanmorgen bij La Vivere in Zoetermeer, precies op het juiste moment: naturalia in verschillende natuurlijke tinten kwam binnen, en een andere soort: nog dikker voor naald 25! Wat een ontzettende gave wol is dat.Stoer modern maar ook heerlijk zacht, precies voor een poezebeest :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving