fbpx


Verslaving: cactussen haken..!

Ja, zo kan het gaan hè…! Anderhalf jaar geleden had ik al een cactus gehaakt en daardoor had ik in eerste instantie niet zo de behoefte om meteen met de cactus haak trend mee te doen…maarja dat moet je natuurlijk nooit hardop zeggen :)) Want toen ik de super gave cactussen van Vint-Iets zag, was ik meteen verliefd! De twee rechtse cactussen op bovenstaande foto kocht ik bij hen. Ik vind het zo leuk als mensen echt helemaal ergens voor gaan! Maar na die twee gekochte cactussen kreeg het virus dus echt te pakken en kon ik niet stoppen met het haken van cactussen :) Zo maakte ik ook een hele grote die meteen als kinderkruk gebruikt kan worden :) Hij is zo ontzettend stoer geworden vind ik zelf. Je kunt heel gemakkelijk van die ribbels creëren door alleen in de achterste lus te haken, zo krijg je heel makkelijk reliëf in je haakwerk. Hier zie je goed wat ik bedoel, ik heb dus gewoon een vierkante lap gehaakt en dan alle toeren alleen in de achterste lus gehaakt. Daarna haak je de lap met de twee zijkanten aan elkaar en kun je er een bol van gaan maken. Dat heb ik gedaan door een draad te rijgen door beide open kanten en die vervolgens heel strak aan te trekken. Als laatste kun je er een bloemetje overheen haken zodat je ook daar niks meer van ziet :) Daarvoor natuurlijk nog wel even heel strak opvullen! Ik haakte met een dubbele draad Phildar coton 4 en haaknaald 5,5 en ik heb ongeveer 50 lossen opgezet. Zijn jullie al aan de cactus gekte begonnen..? Of hebben jullie die rage echt overgeslagen hihi. Zeg nooit, nooit he… Liefs Lisanne

Labels:, , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback van jouw site.

Lisanne Multem

Hi, wat leuk dat je mijn blog bezoekt! Wil je meer over mij weten? Lees dan de over Lisanne pagina!

Reacties (16)

  • Avatar

    Sophie

    |

    Je cactussen zien er echt schitterend uit! Ik vind het ook zo leuk om ze te maken. Heb alleen nog nooit zo’n grote gemaakt.

    Reply

    • Avatar

      Lisanne Multem

      |

      Thanks! Ik vind ze zo grappig :)

      Reply

  • Avatar

    Daphne | Haak & Maak

    |

    Hier moet de eerste cactus nog gehaakt worden, met het zien van de grote begint het wel te kriebelen! :-)

    Reply

    • Avatar

      Lisanne Multem

      |

      Hahaha herkenbaar :)

      Reply

  • Avatar

    Danielle

    |

    Ik heb nog niet eerder een cactus gehaakt maar dat zal binnenkort wel gebeuren. Mjn kinderen willen zo’n cactus wel voor op school.

    Reply

    • Avatar

      Lisanne Multem

      |

      Ja ze zijn leuk he :)) Veel haakplezier!

      Reply

  • Avatar

    Marleen

    |

    Ze zijn superleuk! Ik ga er zeker binnenkort ook een paar maken.

    Reply

  • Avatar

    leen

    |

    Leuk!! Laat ik nou ook de laatste weken enkele cactussen gehaakt hebben ;). Ben ze nu in potjes aan het plaatsen. Blogbericht is voor 1 van de volgende weken.
    Bedankt voor nóg meer inspiratie!

    Reply

  • Avatar

    Carla

    |

    Super Leuk die grote cactus

    Reply

    • Avatar

      Lisanne Multem

      |

      Thanks Carla!!

      Reply

  • Avatar

    melanie

    |

    hoi Lisanne,

    Ik heb je boek gekocht en ben bijna klaar met het ster kussen. het begint een verslaving te worden ;)
    nu zat ik op je site te kijken bij de leuke cactussen, en daar geef je aan dat het een gratis patroon is. Ik kan deze alleen niet vinden. misschien kijk ik niet goed. Ik zou deze graag willen hebben. waar kan ik deze vinden ? groetjes melanie

    Reply

  • Avatar

    Helma

    |

    Hoe groot is de gehaakte lap voor de grote ronde cactus?

    Reply

    • Avatar

      Lisanne Multem

      |

      Hi Helma, Mijn lap was ongeveer 40 bij 30 cm. Groetjes Lisanne

      Reply

      • Avatar

        Vivi

        |

        Ok geen vierkant dus 😆 superleuk wel !

        Reply

  • Avatar

    Els

    |

    Super gave cactussen heb je misschien de patronen voor mij!

    Reply

Laat een reactie achter