Ja, zo kan het gaan hè…! Anderhalf jaar geleden had ik al een cactus gehaakt en daardoor had ik in eerste instantie niet zo de behoefte om meteen met de cactus haak trend mee te doen…maarja dat moet je natuurlijk nooit hardop zeggen :))

Want toen ik de super gave cactussen van Vint-Iets zag, was ik meteen verliefd! De twee rechtse cactussen op bovenstaande foto kocht ik bij hen. Ik vind het zo leuk als mensen echt helemaal ergens voor gaan! Maar na die twee gekochte cactussen kreeg het virus dus echt te pakken en kon ik niet stoppen met het haken van cactussen :)

Zo maakte ik ook een hele grote die meteen als kinderkruk gebruikt kan worden :) Hij is zo ontzettend stoer geworden vind ik zelf. Je kunt heel gemakkelijk van die ribbels creëren door alleen in de achterste lus te haken, zo krijg je heel makkelijk reliëf in je haakwerk.

Hier zie je goed wat ik bedoel, ik heb dus gewoon een vierkante lap gehaakt en dan alle toeren alleen in de achterste lus gehaakt. Daarna haak je de lap met de twee zijkanten aan elkaar en kun je er een bol van gaan maken. Dat heb ik gedaan door een draad te rijgen door beide open kanten en die vervolgens heel strak aan te trekken. Als laatste kun je er een bloemetje overheen haken zodat je ook daar niks meer van ziet :) Daarvoor natuurlijk nog wel even heel strak opvullen! Ik haakte met een dubbele draad Phildar coton 4 en haaknaald 5,5 en ik heb ongeveer 50 lossen opgezet.

Zijn jullie al aan de cactus gekte begonnen..? Of hebben jullie die rage echt overgeslagen hihi. Zeg nooit, nooit he…

Liefs Lisanne

16 reacties op “Verslaving: cactussen haken..!”

 1. Sophie schreef:

  Je cactussen zien er echt schitterend uit! Ik vind het ook zo leuk om ze te maken. Heb alleen nog nooit zo’n grote gemaakt.

 2. Hier moet de eerste cactus nog gehaakt worden, met het zien van de grote begint het wel te kriebelen! :-)

 3. Danielle schreef:

  Ik heb nog niet eerder een cactus gehaakt maar dat zal binnenkort wel gebeuren. Mjn kinderen willen zo’n cactus wel voor op school.

 4. Marleen schreef:

  Ze zijn superleuk! Ik ga er zeker binnenkort ook een paar maken.

 5. leen schreef:

  Leuk!! Laat ik nou ook de laatste weken enkele cactussen gehaakt hebben ;). Ben ze nu in potjes aan het plaatsen. Blogbericht is voor 1 van de volgende weken.
  Bedankt voor nóg meer inspiratie!

 6. Carla schreef:

  Super Leuk die grote cactus

 7. melanie schreef:

  hoi Lisanne,

  Ik heb je boek gekocht en ben bijna klaar met het ster kussen. het begint een verslaving te worden ;)
  nu zat ik op je site te kijken bij de leuke cactussen, en daar geef je aan dat het een gratis patroon is. Ik kan deze alleen niet vinden. misschien kijk ik niet goed. Ik zou deze graag willen hebben. waar kan ik deze vinden ? groetjes melanie

 8. Helma schreef:

  Hoe groot is de gehaakte lap voor de grote ronde cactus?

 9. Els schreef:

  Super gave cactussen heb je misschien de patronen voor mij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte bijven?

Follow me on instagram

@happyhandmadeliving